Novosti


Proslava DANA SV.FILIPA I JAKOVA

Dan Sv. Filipa i Jakova, zaštitnika Novog Vinodolskog obilježit će se višednevnim kulturno umjetničkim i društvenim i događanjima: Procesijom u čast Sv. Filipa i Jakova, likovnom izložbom Drage Lopca, kazališnom predstavom Zijaha Sokolovića, Smotrom folklora pod nazivim “More i ravnica”, Moto susretom Harley Davidson & Open bike event, “Filipijadom” – susretom streličarskih klubova i boćarskim turnirom. Svečano će se otvoriti i završeni investicijski projekti: Novouređene prostorije Narodne čitaonice i knjižnice, kanalizacija i javna rasvjeta Mel-Mikulja, prometnice s javnom rasvjetom Dugno u Povilama, te mrtvačnica u Povilama.

Posebno srdačno su pozdravljani gosti »Republike Pešćenice« s »diktatorom« Željkom Malnarom. Ministar obrane Ševa, Cigan Braco predstavnik nacionalnih manjina, svećenik Laki, savjetnik za čudoređe, Jajan iz dijaspore te Anđa predstavili su svoje »resore«, što su nazočni neprestano se smijući, pozdravili velikim pljeskom. Na kraju veselog predstavljanja »Republike Pešćenice«, u sklopu kojeg su pretresena sva aktualna politička pitanja, nastupio je i sastav »Soma dolara« sa zanosnim plesačicama, što je dodatno podiglo temperaturu u dvorani, a nagrađivani su velikim aplauzima, posebno kada su zajedno s njima zaplesali i novljanski karnevalisti.
Na kraju šušura, po ocjeni mnogih, najboljeg do sada, predsjednik Mesopustarskog društva, Zoran Krišković, predstavio je deseti, jubilarni broj Novljanske travice, godišnjaka novljanskih narodnih običaja te je prvi primjerak uručio gradonačelniku Milivoju Vidmaru.
M. KRAJNOVIĆ ZELJAK
Novi list, 8.02.2005.

Skip to content