Novosti


Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Rijeka organiziralo je prvu od četiri akcije dragovoljnog darivanja krvi u 2021. godini.

Akcija je održana u prostoru Doma kulture. “Planirali smo prikupiti 75 doza krvi. S obzirom na izvanredne okolnosti zbog epidemije korona virusa, danas je bio manji odaziv. Pristupilo je 70  darivatelja, 2 darivatelje je zbog zdravstvenih razloga odbijeno, tako da smo prikupili 68 doza krvi.” – istaknula je ravnateljica društva Vesna Đujić.

Prije pristupanja akciji svi darivatelji su ispunili epidemiološki upitnik vezan za COVID-19, pridržavali su se mjera socijalne distance, koristili su zaštitne maske, bila je osigurana dezinfekcija ruku i prostora, te mjerenje temperature.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski zahvaljuju svim darovateljicama i darovateljima krvi koji su i ovoga puta iskazali svoju humanost,  te pokazali kako ih ni ove okolnosti, kao što je epidemija korona virusa, ne mogu spriječiti da učine dobro djelo, darujući krv, kako bi pomogli oboljelim osobama.

Ravnateljica Đujić za kraj je napomenula: “Posebno bih istaknula naše jubilarce, za 50 puta Butković Davor, za 55 puta Robert Rubčić i Šandl Robert, 58 puta Košuljandić Željko, 59 puta Saša Ćosić i Šubert Branko ,  63 puta Dražen Tomić, 65 puta Goran Rubčić, 68 puta Željko Marković, 69 puta Ante Smojver, 70 puta Zoran Šmit, 71 puta Viktor Rogić, 79 puta Ljubomir Budić, 80 puta Raoul Paučić, 81 puta Pavelić Igor, 83 puta Zoran Tikveša,  96 puta Marinko Mataija i 97 puta Kivić Miroslav. Za istaknuti je Dino Stošić koji je prvi puta  darovao krv i uključio se u veliku obitelj Crvenog križa. Zahvaljujem i našim volonterkama Jasmini, Ivi, Mariji, Eni i direktoru Centra za kulturu Mariju Butorcu, što su bili dio današnje aktivnosti.”

 

 

 

Skip to content