Novosti


Prvi broj »Novljanskih novina«

Prvi broj »Novljanskih novina«, službenog glasila Grada Novog Vinodolskog u petak, 6.svibnja 2005. godine u Gradskoj čitaonici i knjižnici predstavili su gradonačelnik Milivoj Vidmar, glavna urednica »Novljanskih novina« Sandra Holetić i grafički urednik Neven Šimčić. Glavna urednica upoznala je čitateljstvo s koncepcijom i rubrikama, te naglasila da su stranice otvorene građanstvu. Prvi broj «Novljanskih novina» sadrži intervju s gradonačelnikom Milivojem Vidmarom, prilog o sportu u Gradu Novom Vinodolskom, te o obilježavanju 60. obljetnice pobjede nad fašizmom. List upoznaje čitatelje s pjesnikom i članom Hrvatskog društva književnika – Davidom Kabalinom-Vinodolskim, te sadrži aktualnosti iz gospodarstva i praktične informacije za svakodnevne potrebe. »Novljanske novine« izlazit će dvomjesečno i financirat će se iz gradskog proračuna.

Igralište na Bahalinu

Danas, prvih godina 21. stoljeća, na svom novoizgrađenom igralištu na Bahalinu, NK Vinodol – sada član 3. hrvatske lige zapad – okuplja dobar dio novljanske mladeži. Preko stotinu i pedeset pionira, kadeta, juniora i seniora svakodnevno trenira, a utak­mice su iznimno posjećene.

NK Vinodol usprkos “poznim godinama” danas je vitalan osamdesetogodišnjak koji svake godine dobiva svježu krv i to mu pomaže da bude vedar, čio i živahan. Plasman na tablici 3. hrvatske lige – zapad najbolje govori o tome.

Brošura: 80 godina novljanskog nogmeta

(1923 – 2003);

Skip to content