Novosti


Prvi dan škole za 23 prvašića

Danas je u Osnovnu školu Ivana Mažuranića krenulo dvadeset troje prvašića.

Da bi prvog dana školske godine u svoje razrede ušli s osmijesima na licima, njihovi kolege iz drugog razreda dočekali su ih s pjesmom.

   

Svečanost se održala u holu škole, a na početku je sve prisutne pozdravio ravnatelj Boris Turjak te djeci zaželio dobrodošlicu.

Potom se svim prisutnima obratio gradonačelnik Cvitković koji s velikim veseljem voli doći u školu i pozdraviti one najmlađe.  Zaželio im je sve najbolje u školskim danima koji su pred njima, puno uspjeha, usvajanje novih znanja, ali i vremena za igru te poručio neka slušaju roditelje i učitelje.

Istaknuo je kako Grad Novi Vinodolski u sklopu Programa odgoja i obrazovanja provodi niz mjera koje se odnose na financijsku potporu mladim obiteljima osnovnoškolaca.

Iz proračuna Grada financira se nabavka radnih bilježnica, likovnih mapa i ostalih radnih materijala za učenike svih razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića.Troškove nabavke udžbenika u cijelosti pokriva Ministarstvo znanosti i obrazovanja pa je tako djeci sav potreban obrazovni materijal potpuno besplatan. Prijevoza učenika iz naselja Grabrova i Povile u potpunosti je financiran gradskim sredstvima. Financira se i  trošak  Programa produženog boravka u iznosu od 18.600 eura kao i sufinanciranje troškova logopeda. Ukupni troškovi Programa odgoja i obrazovanja planirani u Proračunu za 2023. godinu iznose 70.000 eura.

Nakon gradonačelnikova obraćanja uslijedila je prozivka prvašića, koji su podijeljeni u dva razredna odjela – 1.a i 1.b, a kroz naredne četiri godine vodit će ih učiteljice Alemka Starčević i Ivana Krpan.

Skip to content