Novosti


Prvi Kvarnerski pjenušavi doručak u vinogradu

Prvi Kvarnerski pjenušavi doručak u vinogradu, podprojekt Salona pjenušavih vina Zagreb, organiziran u suradnji s TZ Grada Novi Vinodolski, TZ Kvarnera  i udruženjem Vina Kvarnera održat će se sutra, 24 lipnja 2023. godine, od 10-14h u vinariji Pavlomir u Novom Vinodolskom.

 Pjenušavi doručak je hedonistički događaj kojim se, u neobaveznom zabavnom i ladanjskom okruženju, promovira pjenušava destinacija uz lokalne naimirnice.

Na događaju će se predstaviti vinari udruge Kvarner Wines: na izlagačkim mjestima o svojim vinima će govoriti domaćin Miroslav Palinkaš iz vinarije Pavlomir, Franko Ružić iz OPG-a Ružić i Dejan Rubeša iz OPG-a Plovanić vina te Žarko Stilin, direktor udruženja Kvarner Wines koji će posjetitelje upoznati s aktivnostima udruženja.

Na doručku će se kušati pjenušava vina lokalnih sorti, uz domaće zagrize sirane Runolist iz Krasna, nareske Buretić Bregi, slastice Vilma iz Raba, bakarski baškoti, domaće trešnje lokalnog OPG-a, med i medenjaci OPG-a Komadina i poneko iznenađenje… Jedno od iznenađenja jest gost iz Slovenije, vinarija Albiana iz Dolenjske, koja je na prijeteljskom Salonu penečih vin u Ljubljani pobijedila u kategoriji bijelih pjenušavih vina sa svojom Peninom Brut. Predstavit će svoje pjenušce nazočnim gostima od kojih će neki biti i iz Slovenije. Edukacijsku nijansu Doručku dat će autorica projekta Marija Vukelić svojom radionicom sljubljivanja pjenušaca i čokoladaToš iz Crikvenice.

Da ugođaj bude potpun pobrinut će se Zvonimir Radišić Trio  (Zvonimir Radišić, Henry Radanović, Tonči Grabušić), jazz koncertom u vinogradu.

Skip to content