Početak lipnja, točnije subota 7. lipnja, rezervirana je za prekrasno hedonističko događanje u vinogradima vinarije Pavlomir u Novom Vinodolskom. Riječ je o trećem po redu Pjenušavom doručku u vinogradu koji Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski kao podprojekt Salona pjenušavih vina Zagreb organizira u suradnji s Vinskom kućom Pavlomir i udruženjem Vina Kvarnera, a idejna začetnica projekta je Marija Vukelić.
Kvarnerske pjenušce će nadopuniti lokalne namirnice i slatke i slane delicije koje će biti poslužene u vinogradu, uz prekrasne zvuke jazz glazbe te zanimljive foto pointe. Prvi dio programa od 10:00 – 12:00 sati bit će rezerviran za uživanje u doručku, dok će od 12:00 do 13:00 sati svi oni koji sudjeluju na doručku, a svoje su mjesto rezervirali za radionicu, na istoj i sudjelovati. Radi se o sljubljivanju kvarnerskih pjenušaca sa kvarnerskim škampom, veoma kvalitetnim i cijenjenim upravo zbog područja i uvjeta u kojima živi – temperature mora, vrste tla i miješanja morske i slatke vode. Nakon radionice će se u vinogradu održati i En Primeur Kvarner gdje će svim posjetiteljima doručka biti predstavljena i mirna vina vinarija koje sudjeluju na doručku.
I ove je godine interes za Pjenušavi doručak bio uistinu velik te su sve karte rasprodane i prije samog događaja te ovim putem zahvaljujemo na velikom interesu za Pjenušavi doručak, koji se pokazao kao pun pogodak. Program Pjenušavog doručka traje do 14:00 sati, a ulazak na doručak je moguć samo uz kupljenu ulaznicu odnosno plaćenu rezervaciju.
No, kako bi i oni koji nisu na vrijeme uspjeli doći do ulaznica, ipak mogli uživati u kvarnerskim pjenušcima i gastro delicijama, udruženje Kvarner Wines će po prvi puta uz podršku Turističke zajednice Kvarnera, Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski i Vinsku kuću Pavlomir organizirati Kvarner Sparkling Wines party od 14:00 do 21:00 sat. Restoran Fortica sa delicijama, nastup DJ-a Daddy Dee, kokteli ekipe iz Barmen.hr-a i kvarnerski mjehurići čekaju sve one koji žele subotu provesti u vinogradu uz uživanje i odličnu atmosferu.
Ima li boljeg načina za najaviti 2026. godinu u kojoj će Kvarner ponosno nositi titulu Europske prijestolnice gastronomije od prekrasnih gastro manifestacija koje predstavljaju Kvarner?