Novosti


RETRO MUSIC FESTIVAL ODUŠEVIO NOVLJANE

Trodnevni festival se odvijao na ulicama, trgovima i plažama Novog Vinodolskog, a u večernjim satima prvog dana nastupili su legendarni the Jets, iz Velike Britanije, koji su oduševili publiku. Iste večeri nastupili su Mississippi Quen i Uroš Perič Perry..

Trodnevni Retro Music Festival, što se održavao u Novom Vinodolskom i koji će postati tradicionalan ljeti, svojom svirkom zatvorili su Mojo Stuff, Bad Bones i Cat Paws. Sjajnim nastupom legendarnih The Jets iz Velike Britanije na Frankopanskom trgu u večernjim satima završena je prva večer festivala, čiji je program započeo već u prijepodnevnim satima prvim nastupima bendova na nekoliko pozornica po cijelom gradu, a nastavio se poslijepodnevnim svirkama na plažama. Čast da prvi zasviraju pripala je domaćoj ekipi iz Mississippi Queen koji su, osim dva nastupa tijekom dana otvorili i večernji program na Frankopanskom trgu. Njihov melodični rockabilly nikoga nije ostavio ravnodušnim i poslužio je kao odličan uvod u festival. Nakon toga na pozornicu preuzima gost iz Slovenije – Uroš Perič Perry. Publika je uživala u odličnoj izvedbi skladbi legendarnog Ray Charlesa po čemu je Perič poznat izvan granica Slovenije i regije…I na kraju – The Jets. Tri brata Cotton krenuli su u svirku bez ikakvih kalkulacija i već na prvoj su pjesmi rasplesali publiku. Prvi redovi ispred pozornice ubrzo su ličili na scene filmova iz pedesetih – sa sinhronim plesom dvadesetak plesača ili bolje rečeno plesačica. Lako je bilo uočiti one koji su se posebno pripremali za festival – odjeća i frizure po propisu. Razgovarajući sa fanovima, koji su Jetse već nekoliko puta gledali, saznajemo da im je ovo jedan od žešćih nastupa. Posebno dojmljivi momenti svirke bili su oni kada su dečki ostavili instrumente i zapjevali a capella na opće odobravanje publike koja pjeva s njima. Sa svakom odsviranom pjesmom atmosfera je rasla i više nije bilo onih koji nisu plesali. Završetak – sva tri Cottona za bubnjevima, publika pjeva…. Što se publike tiče ni nakon dva sata svirke nije dosta, a The Jets se zahvaljuju podužim bisom.

Sjajan početak Retro Music Festivala, nastavio se drugi dan nastupima tri benda – Sapiens, D Elvis i Greaseballs. Posebno zapažen nastup bio je novljanskih Sapiensa, koji su se okupili nakon gotovo tri desetljeća i zasvirali, na zadovoljstvo nekadašnjih, ali i današnjih fanova. Sapiense čine Željko Šostarić Fumić, Ivan Piškulić Zec, Branko Anić Šilić i Krešo Toljan Sekula. I modna revija bila je u duhu pedesetih, a stari oldtimer kabriolet podsjetio je na nakadašnje vrijeme.

Retro Music Festival realizira se u sklopu projekta Novi Music City 2012 uz potporu Grada Novi Vinodolski, Centra za kulturu i Turističke zajednice grada Novi Vinodolski. “

Skip to content