Novosti


RK “Vinodol” – Prvaci države u minirukometu: Bjelovar 2005.

Sa  Državnog prvenstva u minirukometu koje je održano u nedjelju 8. svibnja 2005. godine u Bjelovaru ekipa Rukometnog kluba «Vinodol» vratila se sa osvojenim 1. mjestom u dobnoj skupini dječaka rođenih 1995. i mlađi. Ekipa državnih prvaka u mini rukometu 2005. godine igrala je u sastavu: Ivan Tus, Angelo Jovanović, Luka Radetić, Alen Arnaut, Sandro Franko, Lucijan Dijanić, Tin Klajić, Ivan Puž, Luka Peričić, Valentino Butorac, Luka Bogdanović, Patrik Baričević i Bruno Tomić, trener: Dalibor Tomić – Dado.

Igralište na Dolcu

Gradnju igrališta izvodi građevinsko poduzeće Asfalt iz Rijeke koje ujedno gradi i Jadransku magistralu na dionici Novi – Senj. NK Vinodol mijenja ime i do dovršenja igrališta zove se NK Asfalt Novi Vinodolski. Igrači kao domaćini nastupaju u Crikvenici.

U proljeće 1955. NK Asfalt mijenja ime u NK Novi da bi se već iste jeseni vratilo staro ime NK Vinodol. Konačno 2. svibnja 1955.godine utakmicom između Vinodola i Pomorca iz Kostrene svečano je otvoreno igralište na Dolcu. NK Vinodol se natječe u pod-saveznoj ligi. Rezultat nije za hvalu. Od 12 klubova Vinodol je uvjerljivo posljednji.

Sljedeće godine starta se ambiciozno. U polusezoni osvojeno je sedmo mjestu, a na kraju prvenstva Vinodol osvaja treće mjesto iza bakarskog Borca i Klane. Kako se sus­tav natjecanja mijenja iz godine u godinu, naredne sezone Vinodol nastupa u jakoj Gradsko-kotarskoj ligi i osvaja deveto mjesto.

Naredne dvije godine Vinodol osvaja peto, odnosno sedmo mjesto. U momčad pos­tupno ulaze juniori što pokazuje brigu o podmlatku. Srećom, u Novom djeluje i srednja škola pa pojedini talentiraniji učenici, pridošli iz drugih krajeva zemlje, znaju zaigrati za Vinodol.

U godinama koje dolaze klub se natječe s promjenjivim rezultatima. Uglavnom je to sredina tablice. Igralište na Dolcu vruć je teren za svakog gosta, a Novljani su kon­stantno nezadovoljni suđenjem jer smatraju da su oštećeni.

Početkom 1963. godine u Novom gostuje drugoligaš Karlovac, a Novljani očekivano gube 9:4. U sezoni 1963/64. NK Vinodol osvaja četvrto mjesto s devet bodova manje od prvaka, riječkog “Orijenta”. Svi su zadovoljni! 1 igrači i uprava i publika! Godinu dana kasnije NK Vinodol od dvanaest klubova osvaja deseto mjesto. Ushićenje je brzo splas­nulo!

U sezoni 1965/66. u Novom gostuje prvoligaš Zagreb. Prepuno gledalište bučno bodri svoje igrače. Prvoligaš jedva pobjeđuje 4:2.

U sljedeće dvije sezone Vinodol je dobar, uvijek negdje oko sredine tablice. A onda slijedi ispadanje iz zone. Pojedini igrači prestaju s aktivnim igranjem. Drugi pak traže posao. Od nogometa se u mjestu nikad nije živjelo. “Pala” je bila i ostala samo okrugla igračka. Mada je bila uvijek više od igračke. I više od igre!

Skip to content