Novosti


RUŽICA VINODOLA 2014. OD 9. DO 16. KOLOVOZA U VINODOLU I NOVOM VINODOLSKOM

Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski i Vinodolske općine, u sklopu  obogaćenja turističke ponude Rivijere Novog Vinodolskog i Vinodola, prišle su osmišljavanju projekta Ružica Vinodola s ciljem afirmacije programa sadnje vinograda i proizvodnje vina u Vinodolu te oživljavanja starih jezgri u Novom Vinodolskom i Vinodolu.

Prije jedanaest godina područje Vinodola dobilo je novi turistički proizvod, koji u budućnosti treba posebno njegovati. Isti nudi mogućnosti kakve je trenutno u potpunosti teško sagledati, ali koji je već prve 2004. godine bio opće prihvaćen i  proglašen najoriginalnijim turističkim proizvodom Kvarnera.

Ružica Vinodola 2014. održat će se u povijesnim prostorima Vinodola i Novog Vinodolskog te u vinogradima Pavlomira od 9. do 16. rujna.

RUZICE V1

Devetog rujna u kaštelu u starom gradu Driveniku u 21 sat predstavit će se kandidatkinje za izbor Ružice Vinodola uz kulturno – zabavni program. Gost večeri je Tamara Brusić, a nastupit će i KUD Bribir te će Lučano Zubović  održati Fire Show. Voditelj je Joso Krmpotić.

U sklopu Noći vina u vinogradima Pavlomira bit će u četvrtak, 14. kolovoza održano prvo natjecanje Ružica, uz zabavu i ples. Prije toga bit će predstavljena Lokalna akcijska grupa – LAG Vinodol i LEADER program.

U povijesnoj jezgri Starog grada na Precrikvi u Novom Vinodolskom u petak, 15. kolovoza, s početkomu 20.30 sati održat će se drugo natjecanje za Ružicu Vinodola. Prije toga Ružice će prošetati Korzom hrvatskih branitelja te doći na Precrikvu gdje će se održati natjecanje. Na novljanskim trgovima odvijat će se zanimljiv program u sklopu kojeg će biti postavljen Info punkt LAG-a Vinodol. Bit će održan sajam vina, ekoloških i ručno izrađenih proizvoda, čut će se akustična glazba, održati igre i folklor, a u ponudi će biti i jela naših starih, dok će posebno biti atraktivan  koncert Klape Cambi iz Kaštel Kambelovca.

U subotu, 16. kolovoza, u Starom gradu u 20.30 počet će treće, završeno natjecanje za Ružicu Vinodola. Nastupit će Tamburaški sastav Slavonske lole, a u 23 sata na Frankopanskom trgu bit će proglašena Ružica Vinodola 2014.

ruzica v 1

 

Skip to content