Novosti


RUŽICA VINODOLA OD 13. DO 15. KOLOVOZA U NOVOM VINODOLSKOM

Ruzica Vinodola

Tradicionalna kulturno – zabavna manifestacija Ružica Vinodola održat će se u Novom Vinodolaskom od četvrtka, 13. kolovoza do subote, 15. kolovoza, gdje će se u tri dana Ružice natjecati za najbolje beračice grožđa odnosno za Ružicu Vinodola 2015.

U četvrtak navečer četrnaest djevojaka u stiliziranim novljanskim narodnim nošnjama natjecat će se za ovogodišnju Ružicu Vinodola u  “Noći vina u Pavlomiru”, gdje će ručno i nožno maštiti grožđe, uz zabavu i ples. Početak programa je u 20 sati.

Drugog dana Ružice će proći u 20 sati Korzom hrvatskih branitelja na Precrikvu gdje će biti održano drugo natjecanje za Ružicu Vinodola. U Novom će se održavati sajam vina, ekoloških i ručno izrađenih proizvoda, uz akustičnu glazbu, jela naših starih, igre i folklor.

U subotu, 15. kolovoza Ružice će ponovo prodefilirati Korzom hrvatskih branitelja do Precrikve gdje u 21 sat počinje završno natjecanje za Ružicu Vinodola 2015. U 23 sata  na Frankopanskom trgu bit će proglašenje Ružice Vinodola 2015. I u subotu se u Novom održava sajam vina, ekoloških i ručno izrađenih proizvoda, uz akustičnu glazbu, jela naših starih i, igre i folklor.

Inače, Ružica Vinodola održava se već petnaestak godina. U  Vinodolskoj općini se kandidatkinje za Ružicu prvi put predstavljaju publici, tako je bilo i ove godine kada su se predstavile 7. kolovoza u Bribiru, a natjecanja se nastavljaju trodnevnim programom u Novom Vinodolskom.

RV2015

Skip to content