Novosti


Sabirna akcija “Solidarnost na djelu”

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski kroz mjesec listopad i studeni na području Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine provodi, ove godine 51. sabirnu akciju „Solidarnost na djelu“ kao zajedničku akciju svih društava Hrvatskog Crvenog križa, pod sloganom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“. Riječ je o tradicionalnoj akciji u sklopu koje se prikupljaju financijska sredstva koja su namijenjena za najsiromašnije građane sa svrhom ublažavanja siromaštva i socijalne isključenosti.

Pozivaju se građani da se uključe u ovu humanitarnu akciju svojim prilogom, kupnjom bonova zahvalnosti koje je moguće kupiti kod volonterki Društva. Bonovi su ovjereni žigom GDCK.

Uključivanje u akciju Solidarnost na djelu moguće je i putem uplata na žiro račun Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski otvorenog za potrebe ove akcije. Sve zainteresirane pravne i fizičke osobe u akciju se mogu uključiti do 30. studenog 2023. godine uplatom na:

IBAN: HR9823400091511251869

MODEL: 00

Poziv na broj: 51

OPIS PLAĆANJA: Solidarnost na djelu 2023.

Prikupljena financijska sredstva koristit će se za kupnju namirnica za božićne pakete hrane za socijalno ugroženo stanovništvo na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski. Od ukupnog prihoda ove akcije 5% uplatit će se u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

“Zahvaljujemo sugrađanima na sudjelovanju u ranijim akcijama, a sudjelovanje i ove godine bit će još jedna potvrda visoke socijalne svijesti i empatije za ljude u nevolji.” – kazala je ravnateljica Zrinka Jovanović.

Skip to content