Novosti


Sanacija objekta Stara škola u Donjem Zagonu

Dana 25. svibnja 2009. godine u uredu gradonačelnika potpisan je Ugovor o izvođenju javnih radova na sanaciji objekta Stara škola u Donjem Zagonu sa firmom Gradnja d.o.o., Petra Preradovića 25, Senj. Potpisivanju su prisustvovali uz gradonačelnika Olega Butkovića i direktora Gradnje d.o.o. Berislav Gržanić i Vesna Mrzljak, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i razvoj Grada Novog Vinodolskog te Milivoj Jovanović predsjednik Mjesnog odbora Donji Zagon.

Ukupna vrijednost radova iznosi 282.150,62 kn, a sredstva su osigurana iz Proračuna Grada Novi Vinodolski za 2009. godinu.

Potpisan su sporazum o ulaganju u izgradnju vodospreme Sibinj i vodoopskrbnog sustava Bater,

NOVI VINODOLSKI – Gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog, Milivoj Vidmar i direktor KTD Vodovod Žrnovnica, Josip Ježić potpisali su sporazum o ulaganju u izgradnju vodospreme Sibinj i vodoopskrbnog sustava Bater, ukupne vrijednosti oko petnaest milijuna kuna. Vodoopskrbni sustav naselja Sibinj, koje graniči s Ličko-senjskom županijom koštat će ukupno 6,8 milijuna kuna, a vodu iz sustava javnog vodovoda dobit će pedesetak domaćinstava koja se isključivo bave turizmom. Inače radovi na transportnom cjevovodu dužine oko sedam kilometara već su započeli i stigli su do prvih kuća u Sibinju, a vodosprema Sibinj imat će kapacitet 400 kubičnih metara. Osam milijuna kuna planirano je za vodoopskrbu Batera, koji će se napajati iz vodospreme Ledenice. Stotinjak domaćinstava dobit će vodu iz sustava javnog vodovoda, čime će se zaustaviti depopulacija sela te potaknuti razvoj poljoprivrede i stočarstva. U tijeku su i pripremne radnje za vodoopskrbu Breza i Krmpota, čime će Grad Novi Vinodolski biti sto posto vodoficiran – rečeno je prigodom svečanog potpisivanja sporazuma o vodofikaciji dijelova Grada koji su još uvijek bez vodovoda. S investicijama u tijeku, koje će biti dovršene do kraja ove godine, 97 posto Grada imat će vodu iz sustava vodovoda. Radove na vodofikaciji Sibinja izvodi GP »Mikić« iz Omišlja, čiji je direktor Nikola Turčić jučer rekao da se izvode prema utvrđenim rokovima. Potpisivanju ugovora bili su nazočni crikvenički gradonačelnik Ivica Malatestinić, član NO Vodovoda Žrnovnica Mile Draginić te predstavnici Batera i Sibinja, koji su zajedno nakon toga obišli trasu.

NOVI LIST, 10.05.2005.
M. KRAJNOVIĆ ZELJAK

Skip to content