Novosti


Savjet mladih Grada Novog Vinodolskog

Zakon o savjetima mladih Sabor Republike Hrvatske je izglasao početkom 2006. godine, u cilju aktivnog uključivanja mladih u javni život. Pod mladima se razumijevaju osobe s prebivalištem na području Grada Novog Vinodolskog u dobi od 15 do 29 godina života. Kandidate za članove Savjeta mladih predlažu udruge mladih i udruge koje se bave mladima, učenička vijeća, studentski zborovi te drugi registrirani oblici organiziranja mladih. Što kažu o sebi

Košarkaški klub «Vinodol» Novi Vinodolski je novoosnovani klub na području Grada Novi Vinodolski čiji je cilj afirmacija ovog sporta među novim naraštajima našeg malog mjesta. Članovi našeg kluba su ujedno i članovi školskog kluba «Delfin» osnovne škole Ivan Mažuranić u Novom Vinodolskom, koja kroz klub «Delfin» aktivno sudjeluju u prvenstvu županijskih osnovnih škola, te samim time promiču naš Grad i našu Županiju na nivou Republike Hrvatske.

Želja nam je stvoriti mlade generacije koje će i dalje vršiti promidžbu ovog sporta, bez obzira da li kroz školska ili klupska takmičenja. Upravo iz navedenih razloga pristupili smo organizaciji «MINI BASKET», škole košarke za najmlađe osnovnoškolce. Za navedeni program prijavili smo kandidaturu Primorsko-goranskoj županiji na natječaju za financiranje projekata i programa za zadovoljavanje javnih potreba na području kulture, sporta i tehničke kulture, te zaključili ugovor za sredstva koja smo namjenski utrošili za nabavku opreme za djecu škole košarke. Iako smo imali odlaskom trenera kratku stagnaciju u intenzivnom radu kluba, u smislu da su djecu do dolasku novog trenera trenirali članovi kluba i zaljubljenici u košarku, uspjeli smo se aktivno uključiti u kadetsku ligu i juniorsku ligu koja nadolazi.

U trošenju financijskih sredstava Kluba nastojimo se ponašati vrlo racionalno, odnosno prijevoz djece na utakmice vrše roditelji, nagrade za turnire pribavljamo putem sponzora kao i eventualno neku drugu opremu. Ove godine nabavili smo dodatnu opremu za male i velike košarkaše (lopte, dresove i si.);, a planiramo postaviti mini koševe, te postojeću tablu na vanjskom igralištu, koja je napukla i dotrajala zamijeniti novom.

Povrh navedenog uključili smo se vlastitim snagama u organizaciji «ulične košarke», a sve u okviru programa obilježavanja dana mjesta Novi Vinodolski, odnosno 01. svibnja.

Skip to content