Novosti


Sibinj i Bater dobivaju vodovod

09.05.2005.  u Novom Vinodolskom potpisan je sporazum o ulaganju u vodoopskrbu: izgradnju vodospreme Sibinj i vodoopskrbnog sustava Bater, ukupne vrijednosti oko petnaest milijuna kuna. U tijeku su i pripremne radnje za vodoopskrbu Breza i Krmpota, čime će Grad Novi Vinodolski biti sto posto vodoficiran – rečeno je prigodom svečanog potpisivanja sporazuma o vodofikaciji dijelova Grada koji su još uvijek bez vodovoda. Potpisivanju ugovora bili su nazočni crikvenički gradonačelnik Ivica Malatestinić, član NO Vodovoda Žrnovnica Mile Draginić te predstavnici Batera i Sibinja, koji su zajedno nakon toga obišli trasu.

Zlatni pioniri i izlet u višu ligu

Nekoliko sezona kasnije, 1971. godine novljanski nogomet doživljava jednu od svo­jih najljepših priča. Učenici osnovne škole “Ivan Mažuranić” postaju usred Beograda pionirski prvaci osnovnih škola Jugoslavije. Igrali su protiv vršnjaka koji su nastupali u pionirskim sastavima i prvoligaških klubova i koji će kasnije postati i državni reprezentativci, Novljani su pokazali da im nema premca u ovom uzrastu. Mnogi od njih nekoliko godina kasnije postat će članovi prve momčadi Vinodola.

Sezone 1971/72., nakon četiri godine gradnje, Vinodol na igralištu Dolac dobiva i svlačionice sa sanitarijama i klupskim prostorijama. Igra se iz godine u godinu poboljšava. Najprije treće mjesto pa nekoliko godina kasnije i prvo mjesto u Primorskoj ligi. I to upravo one godine kada se igralište rekonstruira i Vinodol nastupa kao domaćin u Crikvenici i Bribiru. Prvi iz inata!

U višem rangu natjecanja, u Primorsko-goranskoj ligi, Vinodol uglavnom gubi utakmice. I kao domaćin. Vraća se u niži razred.

Treneri se u klubu mijenjaju po nepisanom pravilu gotovo svake godine. Jedne su sezone promijenjena čak tri. To sasvim prirodno ne odgovara ni igračima ni igri samoj.

Jača novljanska poduzeća imaju razumijevanja za klub i klupske probleme. Potpomažu koliko mogu.

Tako klub dočekuje devedesete, politička previranja, rasulo države, agresiju na Hrvatsku, Domovinski rat i konačno oslobođenje zemlje. Od samog početka rata pojedi­ni nogometaši nalaze se kao dragovoljci na prvim obrambenim crtama. Uprava se trsi da održi nogometaše na okupu što im uz iznimne napore i uspijeva. Usprkos svim nedaća­ma klub ipak normalno funkcionira. I ne samo to. NK Vinodol će se plasirati u viši rang natjecanja. Zasluga je to ponajprije samih igrača, a onda trenera i uprave.

Skip to content