Novosti


STREET ART “OSTAVI SVOJ TRAG2” U DVORIŠTU DJEČJEG DOMA BRAĆA MAŽURANIĆI

nov2

U dvorištu Dječjeg doma Braća Mažuranići u Novom Vinodolskom održana je volonterska akcija oslikavanja zida – street art-a “Ostavi svoj trag2”, koju su proveli članovi Vijeća mladih Benčić iz Rijeke i djeca Doma.

Vijeće mladih Benčić, koje je projekt umjetničke fondacije Musagetes i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, provelo je cjelodnevnu akciju oslikavanja zidova u dvorištu Doma.

image acda9d2eaf1ac96ac56c60fef573472386f6bef645c5ef19635c45bc8e392083 V

– Ovaj projekt posvećen je kulturno – umjetničkom odgoju djece te okuplja dvadesetak djece koja provode jedan vikend mjesečno u zajedničkim cjelodnevnim aktivnostima. Cilj Vijeća je upoznavanje djece s različitim oblicima umjetnosti, uključivanje u rad kulturnih institucija, ali i podizanje svijesti djece o povijesti njihovog grada, jačanje njihovog osjećaja pripadnosti, brige za prošlost te pružanje osnove za razmišljanje o budućnosti grada – navela je u priopćenju za medije Jasna Borbelj Čeko.

image 513d53f6548a4a936b9e16324d037ee278a9f7cb550aa791796603daec98d536 V

U Domu su ugostili sedmero djece članova Vijeća mladih Benčić u dobi od 9 do 13 godina, koji su imali priliku sa svojim voditeljicama Ivanom Golob i Natali Bosić te gostujućom suradnicom, akademskom slikaricom Jadrankom Lacković održati radionicu Ostavi svoj trag 2 u Dječjem domu Braća Mažuranići. Radionica Ostavi svoj trag bila je jedna od prvih radionica s kojima je Vijeće mladih Benčić započelo svoje djelovanje u području kulturno – umjetničkog odgoja djece i mladih, a koautorica ove radionice Jadranka Lacković nagrađena je nagradom za najbolju umjetnicu po izboru korisnika Vijeća mladih Benčić u 2015. godini – navedeno je dalje.

Kroz upoznavanje i prakticiranje ulične umjetnosti -street art-a djeca su imala priliku za međusobno upoznavanje, stvaranje i razmjenu ideja, a cilj radionice bio je također i potaknuti djecu na promišljanje o ulozi određenog prostora kao utočišta, mjesta stvaranja ideja, izražavanja i okupljanja ljudi. 

novine

Djaca su u sklopu radionice zajednički oslikala dvorište Doma superjunacima te drvene oznake za prostorije i zavjese, na taj način ostavljajući i svoj fizički trag kao uspomenu na ovo veselo i kreativno druženje. Djeca nisu krila zadovoljstvo radionicom i međusobnim druženjem te su odmah dogovorili druženje s novostečenim prijateljima. S Vijećem mladih Bančić dogovorena je i daljnja suradnja u vidu uključivanja djece Doma u radionicu Vijeća, ali i buduća druženja u Novom Vinodolskom.

Skip to content