Novosti


SUSRET POTPISNIKA POVELJE O PRIJATELJSTVU I SURADNJI U SLATINI

san marino4

Članovi DVD-a San Marino Novi Vinodolski sudjelovali su na  jesenskom susretu „ zeleno – plave“ Koordinacije prijateljstva u Slatini. Već 17 godina ova koordinacija uspješno djeluje na razmjeni iskustava i stvaranju novih prijateljstava između vatrogasaca kontinentalne i priobalne Hrvatske. Dva puta godišnje na proljeće i u jesen sastaju se predstavnici DVD-ova: Lobor, Slatina, Velika, Kutjevo, Vodice, San Marino – Novi Vinodolski i VZ Bakar.

san marino1

– U prijepodnevnom djelu susreta održan je sastanak dužnosnika članica uz prisustvovanje predstavnika Grada Slatina i načelnika HVZ-e Željka Popovića. Uz redovni izvještajni dio sastanka, koordinacija je za tematski dio sastanka odredila problematiku statusa dobrovoljnih vatrogasaca, posebice onih operativnih. U zakonu i podzakonskim propisima jasno je regulirano koje su obaveze i dužnosti Dobrovoljnih vatrogasnih društava i ljudih koji ih vode. U magli su ostala prava i stimulacije dobrovoljnim vatrogascima jer i ona mala koja su zakonom predviđena u praksi su neprovediva zbog ostalih zakonskih regulativa. Kako je po prvi puta bio prisutan načelnik HVZ, iskorištena je prilika da mu se ukaže na problematiku sa kojom se društva susreću na terenu i zatraženo mišljenje o aktualnostima hrvatskog vatrogastva – istaknuo je nakon susreta Velibor Toplovec, tajnik DVD – a San Marino Novi Vinodolski.

san marino5

Održan je i sportski dio susreta u 4 discipline u kojima je sudjelovalo više od 100 vatrogasaca članica koordinacije. Najuspješniji su bili domaćini iako rezultat u ovim susretima nije u prvom planu. Po završetku natjecanja dodijeljene su zahvalnice i nagrade, te je izvršena primopredaja domaćina koordinacije za iduću godinu. Simbol Koordinacije, svečanu zastavicu od predsjednika DVD-a Slatina Dragana Medvedovića preuzeo je predsjednik DVD-a San Marino – Novi Vinodolski Marko Mataija. Nakon zajedničke večere, susret je nastavljen tijekom večeri i sutrašnjeg prijepodneva kada su gosti imali priliku upoznati znamenitosti Grada Slatine. (Foto: Velibor Topolovec).

san marino 2

Skip to content