Novosti


Susret s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas je u okviru svoje posjete Novom Vinodolskom održala i kratki susret s gradonačelnikom Tomislavom Cvitkovićem i njegovim suradnicima.

U uvodnom dijelu susreta gradonačelnik Cvitković istaknuo je zadovoljstvo vrlo dobrom suradnjom s Ministarstvom poljoprivrede u dijelu koji se odnosi na provedbu EU projekata u proteklom programskom razdoblju. No, isto tako naveo je nužnost korištenja EU sredstava i u novom razdoblju s obzirom da područje Grada obuhvaća 265 kilometara kvadratnih, a Proračun Grada ipak je ograničen i ne može samostalno servisirati sve potrebe cijelog područja.

Razgovaralo se o mogućnostima financiranja vatrogasnog doma, daljnjoj  vodifikaciji zaleđa, budućim kriterijima za dodjelu sredstava, mogućnosti sufinanciranja ulaganja u nerazvrstane ceste koje vode do poljoprivrednih zemljišta, nastavku financiranja projekata koji se provode putem LAG i LAGUR natječaja, potporama u sektoru konjogojstva i povezanoj problematici te raspolaganju poljoprivrednim zemljištima.

Ministrica se zahvalila na gostoprimstvu te istaknula da joj je bilo iznimno drago sudjelovati na znanstvenom skupu o pčelarstvu i ulozi pčele, upoznati Novi Vinodolski i dodala da je važno više ulagati u poljoprivredu, promociju poljoprivrednih proizvoda i uopće bavljenja poljoprivredom, ali isto tako i utjecati na povezivanje turizma i poljoprivrede u cilju očuvanja poljoprivredne djelatnosti i postizanja održivog turizma.

Skip to content