Novosti


SVAKE SRIJEDE OD 24. LIPNJA DO 16. RUJNA OD 20 DO 24 SATA KULTURNA MANIFESTACIJA OKOLOTORNO

Okolotorno – nova kulturna manifestacija u Novom Vinodolskom , koja će se održavati svake srijede na uličicama Starog grada do 16. rujna, od 20 do 24 sata, svečano će biti otvorena 24. lipnja u 20 sati na Trgu Vinodolskog zakona. Svečanom otvorenju bit će nazočna predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

U 20.30 sati na Frankopanskom trgu bit će održana degustacija autohtonih jela i vina domaćih ugostitelja, nakon čega slijedi Okolotorno – obilazak Starog grada te u 21 sat na Precrikvi koncert klape “Tramuntana”.

 

 P6180125

“Okolotorno – šetnja ulicama Starog grada, novi doživljaj slavne prošlosti, živopisna sadašnjosti i svijetle budućnosti. Doživite mozaik starih zanata, kušajte autohtone proizvode, uživajte u mirisima Mediterana popraćenih zvukovima klapa i glazbenika.” – navedeno je plataktu – pozivu  na hrvatskom i engleskom jeziku.

Nova turistička atraktivna manifestacija namijenjena je turistima – gostima Novljanske rivijere, ali i svim vikendašima i stanovnicima Novog Vinodolskog, koji će laganom šetnjom moći uživati u ljepoti uređenog  i prigodno osvijetljenog Starog grada i njegovoj kulturnoj ponudi – znamenitostima i zanimljivostima novljanske povijesne jezgre te likovima slavne prošlosti, uz klape i glazbenike, kušanje autohtonih proizvoda i vina Vinodolske doline, kupnjom tradicionalnih suvenira domaćih zanatlija, umjetnika i obtrnika.

Za vrijeme održavanja turističke manifestacije Okolotorno vrijedi posebna regulacija prometa: zabranjeno je prometovanje i parkiranje automobila u Ulici Matije Mažuranića, Ulici Svete Trojice i Ulici Braće Radić srijedom od 16 do 24 sata i četvrtkom od 0 do 2 sata iza ponoći.

Naziv manifestacije Okolotorno dolazi od čakavske riječi okolotorno što znači naokolo, okolo u krug (iz Rječnika čakavskog govora Novog Vinodolskog, Sokolić, Kozarić, 2003.).

 

Okolotorno plakat WEB

 

 

 

Skip to content