Novosti


Svečanim otvaranjem započela treća sezona manifestacije Okolotorno

U srijedu, 5. srpnja, svečano je otvorena manifestacija Okolotorno, koja se sada već može nazvati tradicionalnom budući da se održava treću godinu za redom.

Otvorenje se održalo na Frankopanskom trgu, gdje su nastupili nagrađivana riječka plesna grupa Flame i Novljanin Vladimir Ježić – profesionalni umjetnik suvremenog cirkusa, koji je svojim vatrenim nastupom oduševio sve prisutne. Program je vodila Barbara Kalanj Butković, ravnateljica Narodne čitaonice i knjižnice.

Osim zabavnog dijela programa, posjetiteljima je priređena i prezentacija autohtonih novljanskih jela – novljanska maneštra, pržene srdele i marinada. Treba napomenuti da su svoj doprinos u organizaciji i pripremi kolača dale i članice udruge 51+.

Po završetku programa, prvi zajednički okolotorno Starim gradom poveli su novljanski mali mesopustari, izazivajući zanimanje mnogih turista.

Okolotorno se do sada pokazao kao kvalitetan turistički projekt, vrlo dobro prihvaćen od strane posjetitelja i lokalnih stanovnika, osobito onih koji se bave djelatnostima u turizmu. Ove godine Okolotorno će se održati 10 srijeda, od 5.7. do 6.9., od 20 do 24 sata.

Posjetitelje će u vrijeme Okolotorna i ove godine zabavljati glazbenici, mesopustarska društva, zavičajne udruge, članovi KUD-a Ilija Dorčić, udruge Ružica Vinodola i 51+, utjelovljeni likovi slavnih Frankopana, Bana Ivana Mažuranića, Ivane Brlić Mažuranić, streličarski klub Maura Kal s Krka, te gosti iznenađenja.

Obožavatelji ove manifestacije fotografije, kao i ostale korisne informacije mogu potražiti na Facebook stranici Okolotorno, putem koje organizatori prenose vedro raspoloženje i onima koji nisu u mogućnosti sudjelovati svaku srijedu.

Skip to content