Novosti


SVEČANO DODIJELJENA PRIZNANJA DARIVATELJIMA KRVI

PC010092

U Gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog svečano su 1. prosinca 2015. dodijeljena priznanja darivateljima krvi s područja Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine. Skup je otvorila Tonica Radić, zamjenica službeno odsutne predsjednice Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski Vesne Đujić, koja je tom prigodom istakla značaj Crvenog križa u svijetu i u Hrvatskoj, posebno naglasivši veliki doprinos darivatelja krvi, koji svojim humanim darivanjem krvi pomažu u spašavanju mnogih ljudskih života.

PC010104

Miljenko Čargonja darovao krv 125 puta

 

Darivatelje je pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, koji je čestitao u ime gradonačelnika Olega Butkovića, Grada i u svoje ime svim dobrovoljnim darivateljima krvi na nesebičnosti i humanosti. Čestitke je uputio i zamjenik načelnika Vinodolske općine Božidar Zubčić, također ističući značaj darivanja krvi, kojom se spašavaju mnogi životi. Potom su Piškulić i Zubčić, zajedno s ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Višnjom Peričić i Tonicom Radić uručili priznanja darivateljima krvi.

 PC010102

Irena Đuranović krv darovala 20 puta

 

Naime, u skladu s Pravilikom o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski u suradnji s Gradom Novim Vinodolskim u povodu Dana darivatelja krvi Republike Hrvatske, 25. listopada, svečano su uručili priznanja darivateljima koji su do kraja rujna 2015. darivali krv jubilarno puta.

Zahvalnicu za izvanredan uspjeh s plaketom za 125 puta darovanu krv primio je Miljenko Čargonja. Završnu zahvalnicu s plaketom dugogodišnjim darivateljima krvi koji zbog godina starosti ne mogu davati krv dobili su Tomislav Baričević i Ivan Mataija.

Zahvalnicu i značku za prvi put darovanu krv dobili: Izeta Bećirević, Vedran Buneta, Anton Bukovac, Goran Butković, Karla Butorac, Ines Cvitković – Kalanjoš, Maja Jovanović, Zvonimir Kutija, Oliver Lončarić, Marko Lušić, Mirjana Malčić, Ivan Pavlović, Nikica Pavlović i Davor Piškulić.

PC010096

Marin Antić deset putaa darovao krv

 

Zahvalnicu i značku za 5 puta darovanu krv dobili su Dijana Deranja, Zrinka Jovanović i Doris Sokolić. Zahvalnicu i značku za 10 puta darovanu krv dobili su: Marin Antić, Danijel Janković, Nedjeljko Jovanović, Dražen Maričić i Želimir Zoričić. Zahvalnicu i značku za 20 puta darovanu krv dobili su Ervin Crnković, Nenad Cvjetković, Irena Đuranović, Alen Filipović, Nenad Pavelić i Sanja Radetić. Zahvalnica i značka za 40 puta darovanu krv pripale su Davoru Tomljanoviću, a zahvalnicu i mali srebrnjak za 50 puta darovanu krv dobili su Željko Marković, Goran Rubčić i Zoran Šmit.

PC010090

Svečanosti su bili nazočni i predstavnici kluba 100+ kapi iz Grada Novog Vinodolskog Nasko Mađovski (123 puta dao krv), Milivoj Zoričić (113) i Damir Zoričić (107) te Milan Dundović (107) iz Vinodolske općine.

 

Skip to content