Novosti


SVEČANO OBILJEŽEN BLAGDAN SV. FILIPA I JAKOVA, ZAŠTITNIKA NOVOG VINODOLSKOG

Novi Vinodolski je nizom različitih događanja obilježio Dan grada i blagdan sv. Filipa i Jakova, zaštitnika Novog Vinodolskog, koja su završila Prvenstvom Hrvatske u streljaštvu za osobe s invaliditetom u nedjelju te Tradicionalnim Susretom KUD-ova “More i ravnica”  u subotu popodne.

kriz2

Na dan sv. Filipa i Jakova, 1. svibnja, održana je procesija od Župnog dvora te je u crkvi istoimenih svetaca održana svečana misa, a najsvečaniji dio je bila krizma mladih djevojaka i mladića.

smotra1

Susret KUD-ova započeo je svečanim mimohodom Korzom hrvatskih branitelja, nakon čega su folkloraši nastupili na Trgu Vinodolskog zakona, što su okupljeni građani pozdrvaljali pljeskom. U Susretu “More i ravnica” sudjelovali su KD “Kornić” iz Kornića, Folklorni ansambl “Zora” iz Opatije, KUD “Krešimir Šimić” iz Podcrkavlja, KUD “Uljanik” iz Pule, KUD “Ilija Dorčić” iz Novog Vinodolskog i Osnovna škola Ivana Mažuranića iz Novog Vinodolskog.

Smotru je otvorila predsjednica KUD-a Ilija Dorčić Đurđica Krišković, koja je pozdravila sve sudionike i nazočne gledatelje. Najprije su nastupili domaćini – Pučki pivači, KUD Ilija Dorčić i mali folkloraši iz Osnovne škole Ivana mažuranića. Na Susretu “More i ravnica” nastupilo je 150 sudionika, a njihov nastup gledalo je dvjestotinjak Novljana.

su1

Obilježavanje Sv. Filipa i Jakova je započelo 26. travnja Moto susretom Harley & Davidson and Open Bike Event, koji je okupio dvjestotinjak motorista iz Hrvatske i Slovenije, koji su svoje ljubimce pokazali atraktivnom promenadnom kružnom vožnjom Novi Vinodolski – Crikvenica – Tribalj – Bribir – Novi Vinodolski. Osim toga, na predjelu Podbaran održana je utrka Male lige 2013. , u kojoj su, u organizaciji Triatlon kluba “Rival”, sudjelovali osnovnoškolci. Također, održana je i promotivna utvrka mališana iz Dječjeg vrtića Fijolica.

sus2

Na dan sv. Filipa i Jakova održana je procesija od Župnog dvora te je u crkvi istoimenih svetaca održana svečana misa, a najsvečaniji dio je bila krizma mladih djevojaka i mladića.

Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu za kadete održano je u dvorani Osnovne škole Ivana Mažuranića.

Organizatori su KUD “Ilija Dorčić” Novi Vinodolski i Centar za kulturu, a pokrovitelji su Grad Novi Vinodolski, Primorsko – goranska županija, TZ Grada Novog Vinodolskog, KTD Vodovod Žrnovnica i Generali osiguranje.

 

Skip to content