Novosti


Svečano obilježen Dan antifašističke borbe te spomendan dana neovisnosti

Danas, 19. lipnja, povodom Dana antifašističke borbe, koji se obilježava 22. lipnja, te spomendana Dana neovisnosti 25. lipnja, predstavnici Grada Novog Vinodolskog, Udruge antifašističkih boraca, antifašista i branitelja Novog Vinodolskog svečano su položili cvijeće i zapalili svijeće te minutom šutnje odali počast svim poginulim borcima NOB-a i braniteljima iz Domovinskog rata.

Gradonačelnik Velimir Piškulić, zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković, predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić i predsjednica UABA Zdenka Vukelić s poštovanjem su se prisjetili svih poginulih za domovinu Hrvatsku i izrazili zahvalnost za njihovu žrtvu koju su dali u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske. Zdenka je Vukelić naglasila kako nikada ne smijemo zaboraviti najvrijedniji dar koji su nam, za slobodu, ostavili u zalog – svoj život.

Cvijeće i svijeće položeni su ispred spomen ploča poginulih u NOB-u i Domovinskom ratu u holu Gradske uprave, ispred spomenika NOB-a u centru Novog, na Partizanskom groblju u Novom, ispred Centralnog križa na Gradskom groblju, ispred biste narodnog heroja Slaviše Vajnera Čiče u Novom, te u Ledenicama, Povilama, Zagonu, Bateru i Krmpotama.

 

Skip to content