Novosti


Svečano obilježen Dan darivatelja krvi

“Dan darivatelja krvi” svečano je obilježen dana 26. listopada u gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog, u suradnji Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski i Grada Novog Vinodolskog. Održana je svečana podijela priznanja darivateljima prema Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa. Tako su jubilarni darivatelji sa darovanih 5,10,20,25,30,40 doza dobili zahvalnicu i značku. Za 50 doza dobio se brončani znak priznanja za dobrovoljno darivanje krvi, za 75 doza srebrni znak te za 100 darovanih doza zlatni znak priznanja za daobrovoljno darivanje krvi. Za 125 i više dobiva se zahvalnica za izvanredan uspjeh sa plaketom. Vrijedi istaknuti i 19 novih dobrovoljnih darivatelja krvi.

Darivatelje je dočekao i pozdravio zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika gosp. Velimir Piškulić i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski gđa. Vesna Đujić. Čestitali su im njihov dan i zahvalili na nesebičnosti i humanosti kojom spašavanju živote drugih osoba. Pritom su pristupili svečanoj podjeli priznanja.

Za jednu darovanu dozu zahvalnicu i značku dobili su:
SANDRO FRANKO, BERNARDA JANKOVIĆ, LUKA JARIĆ, MARIO KEVRIĆ, ARIJANA KOLAR, SEBASTIJAN KUKIĆ, JOSIPA MATAIJA, ANTE MILAT, VLADIMIR MRZLJAK, LUKA OBRADOVIĆ, ANT

E PERIČIĆ, SNJEŽANA PERIČIĆ, IVAN PETRINOVIĆ, DANIEL RISTIĆ, DINO RUBČIĆ, TEA ŠVOB, DRAŽEN ŠIMUNOVIĆ, TINA VERGIĆ, DINO ZORIČIĆ

Za 5 doza (SAMO ŽENE): MARIJA IVANČIĆ I VIŠNJA PERIČIĆ

Za 10 doza:  MARIN JOVANOVIĆ, VEDRAN BLAŽEVIĆ, IVA UREMOVIĆ I SANJA SMOLČIĆ

Za 20 doza: MARKO TOMLJANOVIĆ, ZORAN AŽIĆ, JOVICA MRAKOVIĆ I GORAN KOMADINA

Za 25 doza (SAMO ŽENE): ŽAKLINA ANŽIĆ

Za 30 doza: DAMIR ĐURANOVIĆ, GORAN IVANČIĆ, DAVOR BUTKOVIĆ I DAVOR BAŽOK

Za 40 doza: ŽELJKO KOŠULJANDIĆ, KRISTIJAN ZORIČIĆ, RAJKO SIMIĆ, ROBERT RUBČIĆ I NIKICA PERIČIĆ

Za 50 doza: ANTE SMOJVER

Za 100 doza: NIKOLA OBRADOVIĆ I DUBRA

VKO STOŠIĆ

Za 125 doza: NASKO MAĐOVSKI

Također treba napomenuti da je darivatelj Nasko Mađovski bio na prijemu kod župana Komadine za 125 darovanih doza, a Nikola Svetić za 100-tu darovanu dozu 2014.g. zajedno sa još 350 darivatelja iz cijele Hrvatske na prijemu kod predsjednice Kolinde Kitar-Grabarović.

Na kraju svečanosti ravnateljica se zahvalila svima koji su došli na svečanost, te uputila poziv svim zdravim osobama od 18-65 godina starosti da započnu s dobrovoljnim darivanjem krvi i da im ta humana gesta postane „zdrava navika“. Naime, svake godine se broj potrebitih doza povećava. Iako se sve više mladih osoba koje dođu prvi put darivati krv povećava, postoji potreba za još novih i stalnih darivatelja.

Skip to content