Novosti


SVEČANO OBILJEŽEN DAN DJEČJEG DOMA BRAĆE MAŽURANIĆ NOVI VINODOLSKI

Svečano je obilježen Dan Dječjeg doma Braće Mažuranić, u sklopu kojeg je  održana prigodna svečanost u kojoj su sudjelovala djeca iz triju škola što nose ime Ivana Mažuranića – hrvatskog bana, jezikoslovca, književnika, političara, čija se 200. obljetnica rođenja proslavlja upravo u 2014. godini.

dom1

Tako su uz učenike iz novljanske škole Osnovne škole Ivana Mažuranića, na svečanosti bili i učenici iz osnovnih škola s istim imenom iz Obrovca Sinjskog i Sibinja pokraj Slavonskog Broda. Program su pripremile Sonja Meringer i Sandra Bruketa, djelatnice Dječjeg doma Braća Mažuranić. U programu su, uz učenike, nastupili i Pučki pivači iz Novog Vinodolskog. Domaćini, djelatnici i štićenici novljanskoga Dječjeg doma zahvalili su Gradu Novom Vinodolskom što ih podupire u mnogim akcijama te Gradskom društvu Crvenog križa na suradnji, kao i donatorima koji redovito pomažu u materijalnom osnaživanju rada s djecom, osobito s djecom koja napuštaju dom i ekonomski se osamostaljuju i socijalno integriraju u društvenu zajednicu.

Mali gosti novljanskih stanara Dječjeg doma Braće Mažuranić proveli su u Novom Vinodolskom dva dana te su, osim sudjelovanja u programu, zajedno sa svojim vršnjacima, osnovcima iz Sibinja i Obrovca Sinjskog razgledali novljanske kulturno – povijesne znamenitosti.

Inače, Dječji dom Braće Mažuranić osnovan je u Novom Vinodolskom 1946. godine i upravo se svake godine potkraj listopada obilježava kao Dan doma.

Skip to content