Novosti


SVEČANO PODIGNUTA PLAVA ZASTAVA NA GLAVNOJ GRADSKOJ PLAŽI LIŠANJ U NOVOM VINODOLSKOM

Na Glavnoj gradskoj plaži Lišanj svečano je podignuta Plava zastava, koja simbolizira brigu za ekologiju, čisto more, uređen okoliš i  ispunjene kriterije i standarde koje mora plaža imati za takvo prestižno i visoko međunarodno priznanje. Plavu zastavu je podigla Tea Švob, koja će ovog ljeta obnašati dužnost spasioca na plaži, uz pomoć Nevena Pavelića, koncesionara na plaži iz tvrtke Novi Fortis d.o.o. Novi Vinodolski. 

plaza1

Gradonačelnik Novog Vinodolskog, Oleg Butković, kojemu je to bio prvi javni nastup nakon što je ponovo izabran za gradonačelnika, kazao je da je Grad Novi Vinodolski već dugi niz godina dobitnik međunarodne Plave zastave od Udruge Lijepa naša za plažu u uvali Lišanj, kojom se  Grad Novi izuzetno ponosi.

plaza3

 

– Kao i svih ovih godina, provodit ćemo visoke standarde koje je zadala Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš i Povjerenstvo za Plavu zastavu. Cilj Plave zastave koja nas obvezuje je da je ona, prije svega, odgojni program koji nas usmjerava na odgovorno ekološko ponašanje u ekološki vrlo osjetljivom i ranjivom obalnom pojasu. Trajna briga za ekologiju, sigurnost kupača, pristupe za invalidne osobe, čistoću plaže, besprijekorno bistro more kojim smo ponosni, kao i informiranost kupača, osigurat će nam kontinuitet za Plavu zastavu – rekao je gradonačelnik Oleg Butković, dodajući da će Novi Vinodolski sljedećih godina imati više Plavih zastava na svojim plažama.

plaza2

Svečanom činu podizanja Plave zastave pridonijeli su i mališani Dječjeg vrtića Fijolica, koji su izveli kraći plesno – pjevani program, što su nazočni popratili srdačnim pljeskom. Nastupila je i petnaestogodišnja učenica, Katica Mudrovčić, iz Dječjeg doma Braće Mažuranić Novi Vinodolski, koja je izvela dvije skladbe, a koju su nazočni također nagradili pljeskom.

plaza4

Neven Pavelić, u ime koncesionara na Gradskoj plaži u uvali Lišanj, zahvalio je svima na potpori, a posebno Gradu Novom Vinodolskom.

Grad Novi Vinodolski je dobio Plavu zastavu prvi put 2000. godine. Zajedno s koncesionarima i GD Crvenog križa priprema plažu za dobivanje Plave zastave i organizira rad spasilačke službe. 

plaza5

Gradska plaža je smještena u prekrasnoj uvali Lišanj, ispred istoimenog hotela, a na nju se nastavlja sjenoviti Park Ivana Mažuranića, koji kao i hotel bilježi više od jednog stoljeća. Plaža je površine 22.000 četvornih metara, a isto toliko zauzima i akvatorij ispred nje i može primiti nekoliko tisuća kupača. Opremljena je nizom zanimljivih sadržaja, među kojima su atraktivna dječja igrališta, koja su ove godine opremljena i novim sadržajima, a obnovljeno je i puno plažnih rekvizita – kaže Robert Žmikić, koji je zajedno s Nevenom Pavelićem, vlasnik tvrtke Novi Fortis d.o.o. koja ima koncesiju na Gradsku plažu. Nabavljene su za odrasle nove pedaline sa staklenim dnom i pedaline za sunčanje, kupljena su nova sredstva za sunčanje – suncobrani za plažu, ležaljke, nabavljena su dva nova Jet – skija. Uz raznovrsnu ugostiteljsku ponudu, ove godine nude se i neka nova jela.

plza6

Plaža je otvorena za sve kupače, jer se ne naplaćuje. Ove godine je nadohranjena novim šljunkom, uređeni su ulazi u more, postavljene su protuklizne površine. Tijekom glavne sezone na plaži su predviđeni dnevni i noćni programi za djecu i odrasle.

Plaža ima spasilačku službu, koju organizira GD Crvenog križa Novi Vinodolski, uz financiranje Novi Vinodolski.

Skip to content