Novosti


SVEČANO POTPISIVANJE UGOVORA O OSNIVANJU ZAJEDNIČKOG DRUŠTVA I MEMORANDUMA O RAZUMIJEVANJU U NOVOM VINODOLSKOM

Danas je, s početkom u 11 sati u Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog potpisan ugovor o osnivanju zajedničkog društva između Tekol – Terija na čelu s osnivačem Matom Markanovićem   i  wpd europe s  prokuristom Andreas Cholloet.

Zajedničko društvo VE Krmpote osnovano je za razvoj projekta vjetroelektrane na lokaciji Ruševo – Krmpotsko.

Potpisivanjem ovog Ugovora obilježilo se uspješno vođenje projekta od strane Tekol Terija kao respektabilne domaće kompanije koja se odlučila diverzificirati u području obnovljivih izvora energije što je rezultiralo pronalaskom strateškog partnera koji namjerava realizirati projekt, ali i dobra suradnja s lokalnom zajednicom.

VE Krmpote je poslovanje započelo potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju s Gradom Novim Vinodolskim. Memorandum su ovjerili gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić i predsjednik uprave VE Krmpote Zoran Obradović.

VE Krmpote će imati do 90 MW instalirane snage na obuhvatu od 27 km kvadratnih. Očekivana godišnja proizvodnja je oko 270,000 MWH čiste energije što će značajno doprinijeti smanjenju emisije štetnih plinova, ovisnosti o uvozu električne energije i tranziciji prema niskougljičnom gospodarstvu.

Sukladno trenutnoj zakonskoj regulativi, zajamčena naknada jedinici lokalne samouprave je jedna lipa po KWh isporučene energije, što znači da bi Grad Novi Vinodolski dobio novi proračunski prihod od oko 2,7 milijuna kuna godišnje.

 

Skip to content