Novosti


SVEČANO URUČENI UGOVORI O STIPENDIRANJU ZA 21 DAROVITOG UČENIKA I STUDENTA

U uredu gradonačelnika svečano su uručeni ugovori o stipendiranju za 21 nadarena učenika srednjih škola i studenta za školsku/akademsku 2013./2014. godinu. Gradonačelnik Oleg Butković donio je zaključak, kojim se prihvaća izvješće Komisije za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima za školsku/akademsku 2013./2014. godinu. Slijedom Zaključka, dodjeljuje se 11 stipendija za učenike srednjih škola (4 iz osnovne i 7 iz srednje), a za studente 10 stipendija.

zeljak107

Stipendije su dobili sljedeći daroviti učenici: iz osnovne škole Dora Baričević, Ana Svetić, Tea Žeravica, Daniel Mikolić, a iz srednje škole Marijan Mikolić, Alma Mešinović, Davor Piškulić, Ines Begčević, Ivona Viduka, Iva Uremović i Tea Bruketa. Sljedeći daroviti studenti su stipendisti Grada Novog Vinodolskog: Ena Opačak, Tena Peričić, Ivona Smolčić, Iris Mrzljak, Filip Piškulić, Sara Ivančić, Tea Cvitković, Luka Cvitković, Mia Vukelić i Branko Drljača.

 Stipendija za studente iznosi 800 kuna mjesečno, a za učenike 600 kuna.

zeljak108

Pozdravljajući nazočne, Maja Pilepić, predstojnica Ureda Grada, kazala je kako joj je ovo najugodinija obveza ove godine, vidjeti nadarenu djecu i njihove roditelje te poručila roditeljima, koji su došli potpisati ugovore umjesto svoje djece, koja su u školi ili na fakultetima, da mogu biti ponosni na njih. Čestitala im je u ime gradonačelnika koji je bio službeno odsutan te u svoje ime. Ove godine bilo je 45 prijava na natječaj za stipendiranje nadarenih učenika i studenata, čiji su rezultati bili izvrsni – “to je bila mrtva utrka”, kazala je. Ni jedne godine do sada nisu bili tako visoki prosjeci, pogotovo za studente.

zeljak109

Skip to content