Novosti


Svjetski dan turizma u Novom Vinodolskom obilježen edukacijom i degustacijom

Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski i ove se godine priključila obilježavanju Svjetskog dana turizma. Jučer su u Novom Vinodolskom održane brojne aktivnosti kojima se nastojala podići svijest o važnosti ove gospodarske grane, ali i ostalih segmenata usko povezanih s turizmom.

Program obilježavanja započeo je u jutarnjim satima edukativnom predstavom Plavi planet koja se održala u Domu kulture. Učenici nižih razreda i vrtićarci naučili su puno o očuvanju mora, rijeka, jezera, okoliša planete Zemlje i ekologiji. Kroz interakciju s djecom tijekom predstave, glumica obučena u kostim meduze podučila je djecu o važnosti očuvanja mora i voda, kako nastaju kiše, kako su nastala mora i rijeke te što djeca sama mogu učiniti kako bi bilo manje otpada te na taj način utjecali na očuvanje flore i faune. Gromoglasan smijeh brojne djece tijekom predstave, ali i veliki pljesak na kraju najbolji su znak koliko im se predstava svidjela.

Za osme razrede Osnovne škole Ivana Mažuranića u 12:30 sati bila je organizirana radionica na temu Kulturna baština našeg kraja. Na samom početku obratila im se i direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski Tena Peričić, koja je kazala kako se nada da će učenici kroz idućih 45 minuta još bolje upoznati baštinu Novoga kako bi i oni bili promotori svoga grada s obzirom da je Novi Vinodolski također turistički grad kojemu je to jedna od glavnih djelatnosti kojim se stanovnici bave.

Učenike je u Gradskoj vijećnici Darija Bažok, v.d. ravnateljica Narodnog muzeja i galerija upoznala s važnošću koju kulturna baština ima za turizam. Učenici su saznali i brojne zanimljivosti vezane za kulturnu baštinu našeg grada. Također, danas su vrata Narodnog muzeja i galerije bila otvorena za sve turiste koji su besplatno mogli razgledati stalni postav muzeja.

Bilo je lijepo čuti da je informacija došla do svakoga te da je i Vinska kuća Pavlomir danas imala velik broj posjetitelja u programu kušanja vina koji su po promotivnoj cijeni od 10,00 eura po osobi uživali u plati (pršut, sir) te degustaciji tri sorte vina.

“Povodom Svjetskog dana turizma kroz brojne programe pokušali smo djeci svih uzrasta probuditi svijest o važnosti ove vrlo važne gospodarske grane, ali im i približiti ovo vrlo zanimljivo i dinamično zanimanje. Nadam se da smo u tome i uspjeli te da se među djecom kriju i moji budući kolege. Naravno kako priliči nismo zaboravili ni na našto starije posjetitelje našeg grada koji su u velikom broju uživali u vinskoj degustaciji u Vinskoj kući Pavlomir.”, kazala je Tena Peričić, direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski.

Skip to content