Novosti


Titulu Ružice Vinodola ponijela Ivana Tropčić

Završilo je još jedno izdanje tradicionalne manifestacije Ružica Vinodola, u organizaciji Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski i Turističke zajednice općine Vinodolske općine, a titulu najbolje odnosno nove Ružice Vinodola ponijela je Ivana Tropčić iz Stative Gornje pokraj Karlovca. U konkurenciji je trebalo biti 11 djevojaka no zbog zdravstvenih problema, u samom natjecanju je na kraju sudjelovalo osam djevojaka. Krunu je novoj Ružici Vinodola predala do tada aktualna Ružica – Neva Cuculić čiji se „mandat“ produžio zbog dvije pandemijske godine kada se Ružica Vinodola nije održala. Prva pratilja natjecanja je Hana Uremović iz Ledenica, a druga pratilja Ana-Maria Peica Butković, rođena Riječanka koju je ljubav dovela u Novi Vinodolski. Za najsimpatičniju Ružicu odabrana je Anja Brkljača iz Novog Vinodolskog. Sastav koji je nastupio u natjecanju je: Tina Mataija, Anja Brkljača, Sara Đukić, Elena Nikolić, Ivana Dražić, Ivana Tropčić, Ana-Maria Peica Butković i Hana Uremović, a djevojke koje su morale odustati od natjecanja su: Marta Maretić, Dahlia Rosa Zajec i Stelaura Vlahović.

Natjecateljice su se tjedan dana prije samog natjecanja predstavile javnosti u Bribiru te su nakon toga uslijedile tri večeri natjecanja u Novom Vinodolskom – prvi dan, četvrtak u vinogradima u Pavlomiru te ostala dva dana – petak i subotu u starom grad u Novom Vinodolskom dok je pobjednica proglašena na Frankopanskom trgu.

Devet atraktivnih igara iznjedrilo je pobjednicu – prva večer vezana za radnje u vinogradu (gaženje i ručno mašćenje grožđa te punjenje posude vodom iz brentače), druga večer bila je vezana za domaćinstvo (mljevenje kave, izrada lančića od smokava i lovora te ljepljenje etika na boce), dok je zadnja, treća večer bila vezana uz vino (začepljivanje i otčepljivanje boca, rastakanje vina, otčepljivanje pjenušca i ispijanje čaše vina). Za dobru atmosferu ove se godine pobrinulo nekoliko glazbenih sastava pa je tako prvu večer uz Ružice bio Trio Novi, a ostale dvije kumpanija Nebuloza dok su sve prisutne na pozornicama zabavljale grupe Point, Venus i Swing te klapa Dišpet. U petak i subotu, ponudu su upotpunilii štandovi sa rukotvorinama i raznim domaćim proizvodima, a novina ove manifestacije bile su i tri vinske kućice koje su pratile manifestacije i na kojima su se mogla kušati vina vinarije Pavlomir, Eko Etno Selca te kvarnerska vina prezentirana od strane udruge Kvarner wines.

„Prilično sam zadovoljna održanom manifestacijom. Organizacija je ove godine bila prilično izazovna s obzirom na kratko vrijeme pripreme koje smo imali pred sobom i na još uvijek prisutnu situaciju s korona virusom koji je tri djevojke zaustavio nakon samog predstavljanja za nastavak natjecanja. No, smatram da je ovo jedna od najvećih i najbitnijih manifestacija za Novi Vinodolski i da na njoj moramo dalje graditi svoju prepoznatljivost, jer je ovo autentična priča koja je vezana za naš kraj, oživljava jedan period prošlosti iz frankopanskih dana i priča priču o vinarstvu i vinogradarstvu. U budućnosti bih svakako oplemenila manifestaciju novim momentima i pojačala vinski segment same priče.

Svakako ovim putem još jednom želim zahvaliti Gradu Novom Vinodolskom i Centru za kulturu na podršci, svim sponzorima koji su omogućili divne nagrade za natjecateljice i potpomogli manifestaciju – Pavlomiru d.o.o., turističkim agencijama Katarina line i Adria Mare, Drvenom valu i Infinity designu te agenciji RM nekretnine. Veliko hvala ide i udruzi ljubitelja grožđa i vina „Ružica Vinodola“ koji su i ove godine bili veoma važan kotačić ove manifestacije“, kazala je Tena Peričić, direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski.

 

*Fotogalerija natjecanja se nalazi na Facebook stranici TZ Grada Novi Vinodolski https://www.facebook.com/tzgradanovivinodolski

Autor fotografija je Ivor Mažar.

 

Skip to content