Novosti


TJEDAN CRVENOG KRIŽA OBILJEŽAVAJU I VOLONTERI IZ NOVOG VINODOLSKOG I VINODOLSKE OPĆINE

Tjedan Crvenog križa započeo je obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, danas, 8. svibnja, u znak počasti osnivaču Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Henryju Dunantu, rođenom na taj dan 1828. godine u Ženevi. Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca najveća je i najstarija svjetska humanitarna organizacija, prisutna sa svojim aktivnostima u skoro svim zemljama svijeta te svojim humanitarnim idealima ujedinjuje milijune članova.

“Za  Društva Crvenog križa RH obilježavanje ovih datuma predstavlja najveću i najznačajniju tradicionalnu aktivnost koja se realizira na nivou cijele RH.

Ove godine Svjetski dan Crvenog križa i Tjedan Crvenog križa obilježit ćemo u okolnostima epidemije korona virusa koje onemogućuju neku veću proslavu, ali smo ovaj dan i tjedan Crvenog križa posvetili našim volonterima koji su svojim radom uz brojne djelatnike dali doprinos u ovo vrijeme epidemije djelujući pod znakom CK.

Naše Društvo Crvenog križa započelo je obilježavanje pozdravom i osmjehom preko četrdeset volontera iz Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine.

Osmijeh je univerzalni znak sreće i zadovoljstva. Za volontera to znači dobro obavljen posao. Za nekoga pogođenog krizom, to može značiti da je neko spreman i voljan da pomogne. Želimo da iskoristimo snagu ovog simbola da proslavimo posvećenost i utjecaj Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i njihovih volontera i djelatnika.

U jednom trenutku rivu u Novom Vinodolskom zauzeli su humanisti velikog srca punog dobrote i ljubavi prema potrebitima, šaljući čestitku Crvenom križu Hrvatske i cijelog svijeta.

Naši volonteri tijekom ožujka i travnja, u periodu epidemije odradili su 720 sati, kroz šivanje maski, nabavku, pakiranje i distribuciju humanitarne pomoći, organizaciju akcije dobrovoljnog darivanja krvi, nabavci lijekova i namirnica našim sugrađanima.

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, 8. svibnja Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski upućuje srdačne čestitke svim volonterima i članovima Hrvatskog Crvenog križa, dobrovoljnim davateljima krvi, donatorima, suradnim ustanovama i udrugama te mnogobrojnim pojedincima koji pomažu i doprinose ostvarivanju ciljeva i zadaća Hrvatskog Crvenog križa.” – izjavila je Vesna Đujić, ravnateljica GDCK Novi Vinodolski.

Skip to content