Novosti


TKO JE KONTAKT POLICAJAC? ŠTO UČINITI KADA NA PODU PRONAĐETE PREDMET ZA KONZUMACIJU DROGA? ODGOVORE NA TA I MNOGA DRUGA PITANJA DOBILI SU UČENICI OŠ IVANA MAŽURANIĆA

Jučer, 20. ožujka 2019. godine učenici četvrtih razreda OŠ Ivana Mažuranića iz Novog Vinodolskog posjetili su Policijsku postaju Crikvenica u sklopu programa „Zajedno više možemo” odnosno akcije “Mogu ako hoću”.

Program je usmjerenom na prevenciju i zlouporabu opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja. Jedan od ciljeva je i približavanje policije i njenog rada učenicima i kompletnoj zajednici  jer policajac je prijatelj kojemu se mogu uvijek obratiti na cesti, u Policijskoj postaji, ali i na broj 192.

Tijekom predavanja učenici su mogli aktivno sudjelovati u raspravi te su tom prilikom pokazali odlično znanje.

Posjet je organizirao Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske uz potporu Grada Novog Vinodolskog.

Nakon predavanja uslijedio je obilazak prostorija policijske postaje: prostorije za prepoznavanje, za zadržavanje i operativnog dežurstva. Na kraju su učenici razgledali policijsku opremu i tehniku te je svaki učenik dobio brošuru s korisnim informacijama o djelovanju policije u svakodnevnom životu.

 

Skip to content