Novosti


TOUR OF CROATIA PROĆI ĆE KROZ NOVI VINODOLSKI U PETAK, 22. TRAVNJA

utrka1

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia, koja se održava od 19. do 24 travnja u šest etapa duž jadranske obale, Istre i unutrašnjosti Hrvatske, kroz Novi Vinodolski će proći u petak, 22. travnja  između 12 i 12.30 sati.

“Novi Vinodolski je prolazna točka četvrte etape Crikvenica – Učka. Grad Novi Vinodolski i Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog žele ovaj događaj pozdraviti na atraktivan način, stoga će taj dan okupiti stanovnike Novog Vinodolskog uz već poznatu trasu utrke na dijelu državne ceste D8, Kružni tok te ih na parkiralištu supermarketa Lidl posložiti u obliku slova NOVI VINODOLSKI i na taj način formirati tzv. milenijsku fotografiju. Okupljeni će biti odjeveni u zelenu boju i na taj način obilježiti Međunarodni dan planeta Zemlje.” – navedeno je u priopćenju Grada Novog Vinodolskog.

tour of croatia

U akciju Grada Novog Vinodolskog i Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog uključio se i Lidl d.o.o. Hrvatska, koji će sponzorstvom 500 majica i 500 kapa i osvježenja za okupljene doprinijeti realizaciji ideje.

Uz natjecateljsku komponentu, Tour of Croatia je i jedinstven turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju gradova, nacionalnih parkova i regija kroz koje prolazi. To je manifestacija koja želi postati važan dio ukupne turističke ponude te jedan od glavnih motiva za razvoj cikloturističke ponude i dolazak cikloturista te dodatnog unaprjeđenja Hrvatske u svijetu.

utrka2

Na ovogodišnjoj utrci će nastupiti timovi iz najvišeg ranga klasifikacije  Svjetske biciklističke organizacije (UCI), kao i neke od trenutno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda. Utrka se održava na više od 1000 kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina, a prolazi kroz više od 100 različitih mjesta, s više od 500 minuta televizijskog prijenosa uživo. Nastupit će 20 timova iz petnaest zemalja – Kazahstana, Južne Afrike, Švicarske, SAD-a, Ruske Federacije, Italije, Poljske, Velike Britanije, Slovenije, Azerbajdžana, Izraela, Hrvatske, Nizozemske, Belgije i Austrije. Organizator utrke je Top Sport Events.

Pozivaju se svi građani Novog Vinodolskog da podrže utrku i da sudjeluju u ovoj promotivnoj aktivnosti Grada Novog Vinodolskog te da dođu u 11.30 na parkiralište ispred Lidla i da se okupe uz magistralu i pozdrave bicikliste.

Skip to content