Novosti


Trajno otvoreni Pozivi za podnošenje projektnih prijedloga za poduzetnike

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021 – 2026. objavilo je Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ putem kojeg je moguće financirati aktivnosti nadogradnje, ispitivanje, razvoj pilot-linija, zaštitu intelektualnog vlasništva i vanjske usluge usmjerene na razvoj inovativne ideje (proizvode, usluge ili tehnologije), osposobljavanje korisnika za specifične vještine za start-up tvrtke (u svrhu izgradnje kapaciteta i spremnosti za investicije).  Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem sustava eNPOO od 1. lipnja 2022. godine  u 11:00 sati do iskorištenja raspoloživih sredstava za Poziv, a najkasnije do 30. lipnja 2023. godine.

Također objavljen je i Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Komercijalizacija inovacija kojim će se poticati investicije mikro, malih i srednjih poduzetnika (MSP) usmjerenih na proizvodnju naprednih i inovativnih proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti. Aktivnosti prihvatljive za sufinanciranje su: inovacije MSP-ova u svrhu komercijalizacije novih inovativnih proizvoda i usluga, inovacije procesa i organizacije poslovanja MSP-ova u svrhu komercijalizacije novih inovativnih proizvoda i usluga, početna ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu isključivo u svrhu provedbe prethodno navedenih aktivnosti,  sudjelovanje na sajmovima povezano s projektom, prateće aktivnosti povezane s pripremom i provedbom projekta (de minimis potpore). Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem sustava eNPOO od 20. svibnja 2022. godine od 11:00 sati do iskorištenja raspoloživih sredstava za Poziv, a najkasnije do 30. lipnja 2023. godine

 Više detalja na stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja: https://mingor.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-7371/javni-pozivi-ministarstva-7389/otvoreni-javni-pozivi/7390 .

Skip to content