Novosti


TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVOG VINODOLSKOG O PRIPREMAMA TURISTIČKE SEZONE

Na posljednjoj sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog, kojom je predsjedavao gradonačelnik Oleg Butković, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice, prihvaćeno je izvješće o pripremama ovogodišnje turističke sezone. Po komunalnoj opremljenosti Grad Novi Vinodolski u ovogodišnju turističku sezone ući će u potpunosti spreman – kaže direktor Turističkog vijeća Vladimir Butković.

Svečana sjednica Gradskog vijeća

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novog Vinodolskog održana je u prepunoj dvorani Doma kulture, uz uvažene goste: potpredsjednicu Hrvatskog sabora i gradonačelnicu Grada Bjelovara Đurđu Adlešić, ministricu vanjskih poslova i europskih integracija Kolindu Grabar Kitarović, državnog tajnika za gospodarstvo Vladimira Vrankovića, župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine, gradonačelnike, načelnike i zamjenike gradonačelnika i načelnika, predstavnike crkve, predstavnike udruga, kao i druge cijenjene goste.

Tijekom svečane sjednice potpisana je Povelja prijateljstva i Sporazum o suradnji između Gradova Bjelovara i Novog Vinodolskog, a dodijeljene su i nagrade Grada. Godišnja nagrada za postignuća u prethodnoj godini dodijeljena je estradnom umjetniku Josi Butorcu, a nagrade za životno djelo dodijeljene Dragi Žaniću i Srećku Kabalinu, kao i Grgi Frkoviću, koji nije prisustvovao sjednici, a novčane nagrade se odrekao u korist Dječje bolnice Kantrida. Prisutne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Milorad Komadina ističući važnost dana Grada Novog Vinodolskog, kojim se obilježava dan potpisivanja Vinodolskog zakona daleke 1288. godine u Novom Vinodolskom. Gradonačelnik Oleg Butković izložio je postignuća u proteklom mandatu, naglašavajući program gašenja vatre na deponiji Duplja, ulaganja u komunalnu infrastrukturu i u socijalne programe. Naveo je i započete, te planirane programe za naredno razdoblje kao što su uređenje Korza hrvatskih branitelja, kanalizacijski sustav naselja Kalvarija, uređenje Narodne čitaonice i knjižnice, izgradnja marine u Novom.

U zabavnom dijelu programa učestvovali su Alen Vitasović, Damir Kedžo, Joso Butorac i “Vivak”, Pučki pivači i članovi KUD-a “Ilija Dorčić”.

Skip to content