Novosti


TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVOG VINODOLSKOG PRIPREMILA BOGAT I ZANIMLJIV PROGRAM ZA LJETO 2014.

Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog i ove godine je pripremila bogat i zanimljiv program Ljeto 2014., u kojemu je mnoštvo koncerata, izložbi, glazbeno – književnih večeri, folklornih nastupa, lokalnih fešta, sportskih događanja…

zeljak30

– To je okvirni program koji će se još dorađivati i popunjavati s još najmanje desetak termina. Program je na razini prošlogodišnjeg, ali kvaliteta i raznovrsnost događanja je kao i prošle godine. Ima i nekih novina. Tako će se Ljetni karneval održati jedan dan, za razliku od prije kada se održavao dva dana. Ove godine će i dječji karneval biti uklopljen u veliki ljetni karneval. Isto tako, bit će nekih novina i u manifestaciji Ružica Vinodola. I ove godine održat će se dva festivala klasične glazbe, fešte lokalnog karaktera. Obilježit će se i velika obljetnica – 200 godina od rođenja hrvatskog pjesnika, jezikoslovca, političara i hrvatskog bana Ivana Mažuranića koji je rođen u Novom Vinodolskom 11. kolovoza 1814. godine. Program će biti definiran do  20. travnja  i objavljen u gradskom turističkom informatoru. Zadovoljan sam raznovrsnošću programa i smatram da će svatko naći nešto za sebe – i lokalno stanovništvo i turisti – kazao je direktor Turističkog ureda Vladimir Butković.

zeljak224

Vladimir Butković, direktor TZ Novi Vinodolski

Inače, program je koncipiran s manifestacijama od početka do kraja ove godine, s naglaskom na ljetne mjesece – srpanj i kolovoz, kada će se održavati najviše priredbi i događanja.

Tako su prva tri mjeseca obilježena Mesopustom. Krajem travnja održat će tradicionalni trodnevni Harley Davidson & open bike event u gradskoj luci. Prvog svibnja je Dan Novog Vinodolskog i proslava Sv. Filipa i Jakova, zaštitnika grada, a potkraj svibnja bit će održan i drugi auto show event na igralištu malih sportova. U lipnju će se proslaviti blagdan sv. Antona, zaštitnika Donjeg Zagona te će u tom mjestu biti održan malonogometni turnir. Retro music festival na Frankopanskom trgu u Novom Vinodolskom održat će se od 20. do 22. lipnja, a Gradska galerija Turnac počinje ovogodišnji izložbeni ciklus izložbom slika i objekata Saše Jantoleka, 28. lipnja.

zeljak223

Srpanj je tradicionalno prepun događanja, a počinje Velikim karnevalom 5. srpnja. tijekom mjeseca, gotovo svake večeri održavat će se neki od kulturnih i zabavnih ili  sportskih događanja – regata, književno – glazbenih večeri, turnira u malom nogometu, izložbama slika, vinskim izložbama, ribarskim noćima te lokalnim feštama. Slična događanja su predviđena i u kolovozu, a naglasak je na Ružici Vinodola od 14. do 16. kolovoza.  Održat će se 9. vatrogasni memorijal Jasmina Filipovića, teniski turnir Novi open, obilježit će se Povilarska, Brezarska, baterska, Smokvičarska noć, ribarske fešte, izložbe u galeriji Turnac, glazbeno – književne večeri u atriju Srićine kuće, turnir u šahu i druge manifestacije.

Skip to content