Novosti


U 2012. GODINI REKORDNIH 245 INTERVENCIJA OPERATIVNE POSTROJBE DVD-A NOVI VINODOLSKI

Na redovnoj godišnjoj skupštini DVD-a San Marino Novi Vinodolski u izvješću o radu društva, koje je podnio je tajnik  Velibor Topolovec, među najznačajnija događanja u protekloj godini posebno je istaknuo rezultate operativne postrojbe koja u 2012. bilježi rekordnih  245 intervencija. Proteklu godinu obilježili su veliki događaji u susjedstvu, pa je uz katastrofalni požar 23.srpnja na području Grada Crikvenice i Vinodolske općine operativna postrojba novljanskih vatrogasaca još 18 puta djelovala izvan svog područja odgovornosti. Rezultiralo je to jednim zanimljivim, dosad nezabilježenim podatkom da je postrojba odradila više radnih sati (1997) na intervencijama van svog područja nego u „svom dvorištu“.

vt1

-Da ne bi bilo da smo djelovali samo izvan svog područja, moramo spomenuti da se naša operativna postrojba u protekloj godini naradila i na našem području. Već u okrutno hladnoj veljači, obilježenoj sa dvadesetodnevnom burom i izuzetno niskim temperaturama koje su se spuštale i ispod minus 10 stupnjeva Celzijusa, bilježimo gotovo nevjerojatnih 88 izlazaka naše operativne postrojbe. Bura je rušila sve pred sobom, veliki broj je oštećenih krovova, slomljenih i isčupanih stabala, poplavljenih stanova zbog pucanja cjevovoda i na sreću manjih požara naše je operativce preselilo na vatrogasni dom. Dok većina naših građana nije ni pomišljala izaći iz toplog doma, odrađivala se  intervencija za intervencijom. Zatim dolazi suho proljeće u kojem bilježimo povećani broj intervencija na otvorenom prostoru. Ni ljeto nas2012. godine nije štedjelo, o događajima u protekloj godini mogla bi se ispisati knjiga. Ipak u ovom dijelu istaknut ćemo posebno zahtjevan događaj koji se je 13.kolovoza 2012. dogodio u Kampu Klenovica. Akcident na istjecanju plina zbog kvara na auto-cisterni prilikom pretakanja plina u spremnike kampa zahtijevao je osposobljenost, odlučnost i hrabrost naših operativaca. Uz konzultacije sa kolegama iz javnih vatrogasnih postrojbi Crikvenica i Rijeka intervencija je odrađena profesionalno i bez posljedica za mještane i turiste, a naši su operativci još jednom pokazali da su spremni za izazove svih vrsta. Na kraju godine brojka se zaustavila na 245 intervencija. Dvostruko više od prosjeka u zadnjih 10 godina i 100 više od dosada rekordne godine, posebno je istaknuto u izvještaju uz konstataciju –  Ne ponovilo se! – kazao je Velibor Topolovec.

Ništa manje uspješni novljanski vatrogasci, nisu bili ni na vatrogasnim natjecanjima. Posebno treba istaknuti  osvojeno prvo mjesto u muške i ženske mladeži na županijskom natjecanju VZ Primorsko-goranske županije. U Novome je uspješno organizirano i Županijsko vatrogasno natjecanje za vatrogasce u kojima su prvi put prvo mjesto osvojile Žene-A – DVD-a San Marino  Novi Vinodolski, a korak iza njih bila je muška ekipa koja je u svojoj konkurenciji zauzela 2. mjesto. Te četiri ekipe predstavljale su i županiju na državnim natjecanjima u Zadru. Uz spomenuto osvojeno je više od 20 pehara koje su prisutni mogli vidjeti prilikom dolaska na skupštinu.

Skupština je jednoglasno prihvatila Financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora te planove za 2013. godinu.

U svečano dijelu sjednice dodijeljene su spomenice za deset godina uspješnog rada: Jasni Pavlik, Sanji Dević, Ani Milivojac, Luki Svetiću i Ivanu Tomičiću te zahvalnice članovima natjecateljskih ekipa za ostvarenja u protekloj godini.

vt2

Redovna godišnja skupština DVD-a San Marino Novi Vinodolski održana je u hotelu Lišanj. U dvjestotinjak prisutnih našli su se i brojni gosti – saborski zastupnik inače član društva – Saša Đujić, gradonačelnik Grada Novi VinodolskiOleg Butković, dogradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić,  županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac, načelnik PP Crikvenica Damir Volf , počasni član DVD-a San Marino Novi Vinodolski Rajko Vukelić, predsjednik VZ Grada Zagreba Zlatko Križanić, predstavnici gospodarstva, proizvođača vatrogasne opreme i medija. Skupštini su prisustvovale  delegacije dobrovoljnih vatrogasnih društava: Hrašće, Nova Gradiška, Ogulin, Jasenak, Otočac, Skrad, Opatija, Sušak, Senj, Škrljevo, Njivice, Lopar, Kastav, Klana, Drenova, Ravna Gora, Kupjak, Lič, Crikvenica i Bribir, SVS-Zračna Luka Rijeka, te JVP Rijeka, Crikvenica, Senj i Opatija. Skupštinu su pozdravili svi prisutni gosti, čestitavši novljanskim vatrogascima na svim postignućima u 2012. godini

 

Skip to content