Novosti


U ATRIJU SRIĆINE KUĆE OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PAULE JOVANOVIĆ

U atriju Srićine kuće otvorena je izložba fotografija Zagona autorice Paule Jovanović, pod nazivom Donji Zagon u fotografiji. Izložba se nakon otvorenja može pogledati u novljanskoj Čitaonici.

paula1

Ravnateljica Narodne čitaonice i knjižnice Novi Vinodolski, Barbara Kalanj Butković, otvorila je izložbu riječima: “Zadrhtala je pred ljepotom svojih Zagona, vratila se u ono toplo i meko utočište, rodno mjesto i odlučila zaustaviti i ovjekovječiti puninu i bogatstvo oblika, boja, prirode, materijala. Bijeg iz stvarnosti, a opet povratak iskonu rukovodile su je i dovele do ove izložbe”.  

paula2

“Fotografije pune motiva primorskog zaobalja nose u sebi neku suptilnu nostalgiju, ali stvaraju i onu pravu dijalektičku sliku života” – navela je, uz ostalo, prof. Ivana Krtićić o fotografijama Paule Jovanović.

U programu su sudjelovali Igor Boškić, Miljenko Žanić, predsjednik Katedre čakavskog sabora Novljansko kolo i klapa Vinčace. 

paula3

Paula Jovanović živi i radi u Donjem Zagonu i Rijeci. Zaposlena je u Kliničkom bolničkom centru Rijeka pri Zavodu za psihološku medicinu. Fotografijom se bavi od 2010. godine, a sada prvi put izlaže. Pripada grupi entuzijasta koji se okupljaju pod nazivom “Razgovori o fotografiji”.

Izložene fotografije nastale su u razdoblju od 2010. do 2014. godine. U pripremi, odabiru i postavu izložbe sudjelovali su Igor Boškić, Stjepan Štimac, Eduard Pavlović, Sanja Jovanović i Aleksandra Stevanović.

paula4

Skip to content