Novosti


U ČETVRTAK, 23. SRPNJA, U VINOGRADIMA PAVLOMIRA NATJECANJE SESTARA RUŽICA

U romantičnom ugođaju vinograda Pavlomira održat će se u četvrtak, 23. srpnja, s početkom u 20 sati, atraktivno natjecanje sestara Ružica, koje su dosad sudjelovale u natjecanjima za Ružicu Vinodola.

 

Natjecat će se dvanaest Ružica – po dvije sestre u paru nasuprot također dvjema sestrama. Natjecanje će se odvijati u tri igre – pražnjenje brentače, nožno i ručno mašćenje grožđa te čepljenje i odčepljivanje boca s vinom.  Voditelj je Davor Jurkotić, a natjecanje će pratiti grupa Trend. 

IMG 9981

Natjecanje sestara Ružica uvod je u ovogodišnju Ružicu Vinodola, koja će se održati u Novom Vinodolskom od 13. do 15. kolovoza. Ružica Vinodola nastala je na tragu nekadašnjih vinogradarskih običaja, kada se nakon berbe grožđa u vinogradima birala najljepša i najvrednija beračica grožđa, koju bi onda ovjenčali vinovom lozom i uz pjesmu i svirku otpratili u grad.

 

Suvremena Ružica je zabavna manifestacija, koja se održava više dana na povijesnim lokacijama Vinodola i Novog Vinodolskog te u vinogradima Pavlomira, a mlade djevojke natječu se u raznim vještinama vezanim za vinogradarstvo i vinarstvo. Sve to prati i bogata gastro ponuda, vrhunska vina iz vinograda Pavlomira, sajmovi domaćih proizvoda i autohtonih suvenira, glazba i šušur, što se turistima posebno sviđa. Ove godine održat će se dvanaesta po redu Ružica Vinodola.  

Skip to content