Novosti


U GRADSKOJ GALERIJI TURNAC IZLOŽBA SLIKA TOMISLAVA BUNTAKA

Ovogodišnji izložbeni ciklus Gradske galerije Turnaac u Novom Vinodolskom otvorio je akademski slikar iz Zagreba Tomislav Buntak, koji slovi danas kao jedan od najzanimljivijih umjetnika suvremene hrvatske likovne scene. Tomislav Buntak rođen je 1971. godine u Zagrebu. Počeo je izlagati 1992. i do sada je izlagao na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Diplomirao je 1997. godine slikarstvo na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Miroslava Šuteja. Dobitnik je brojnih nagrada. Godine 2009. postao je dopredsjednik HDLU Zagreb, a od 2010. docent je na Katedri za slikarstvo Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

turn1

Nakon Tomislava Buntaka, u Turnacu će izlagati Adriano Gon iz Italije, Ivan Balažević, akademski slikar iz Novog Vinodolskog, Goran Trbuljak, akademski slikar iz Zagreba, Nikola Skokandić, akademski slikar iz Splita, Grigorije Sazdovski, akademski slikar iz Skopja i Predrag Goll, akademski slikar iz Slavonskog Broda. 

turn2

Inače, Gradska galerija Turnac, koja je od 2004. godine na popisu relevanstnih galerija Republike Hrvatske, ove godine obilježava dvadeset godina rada. Idejni začetnik i stručni voditelj Turnaca je Ivan Balažević, akademski slikar grafičar. Gradska galerija Turnac osnovana je potporom  Gradske uprave, a djelatnost financira Grad Novi Vinodolski, Ministarstvo kulture RH, Primorsko – goranska županija. Galeriju potpomažu Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski i drugi povremeni sponzori. 

Skip to content