Novosti


U GRADSKOJ GALERIJI TURNAC OTVORENA IZLOŽBA SAŠE JANTOLEKA

U Gradskoj galeriji Turnac u Novom Vinodolskom otvorena je izložba Saše Jantoleka “Džekijeve priče”. Tom izložbom u galeriji, koja već dugi niz godina ima status relevantne galerije RH, počeo je ovogodišnji izložbeni ljetni ciklus. Izložbu su zajedno otvorili autor Jantolek i umjetnički voditelj Galerije Ivan Balažević, akademski slikar i grafičar iz Novog Vinodolskog.

izložba2

– Umjetničko djelovanje Saše Jantoleka obuhvaća strip, crtež, instalacije, objekte, ironične konceptualne ili “stvarne” pusteve (pokladne lutke), poetske ilustracije, lutke, pri čemu je konstanta njegovog umjetničkog izražavanja integracija slikarskog i kiparskog, humorističnog, maštovitog, lucidnog, poetskog i grotesknog- navela je Nataša Elezović u katalogu izložbe pod nazivom Džekijeve priče Saše Jantoleka.

izložba1

Saša Jantolek rošđen je 1968. godine u Rijeci Imao je do sada više od 20 samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te 30 skupnih u Hrvatskoj i inozemstvu. Za svoj likovni rad nagrađen je do sada s više od deset nagrada i priznanja. Član je HDLU Rijeka, HDLU Istre, ULUPUH-a i HZSU-a.

Skip to content