Novosti


U GRADSKOJ VIJEĆNICI PREDSTAVLJENA KNJIGA ANDRIJE HEBRANGA “ZLOČINI NAD CIVILIMA U SRPSKO-CRNOGORSKOJ AGRESIJI NA REPUBLIKU HRVATSKU”

U Gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog predstavljena je knjiga prof. dr. sc. Anndrije Hebranga pod naslovom „Zločini nad civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku“. Knjigu su uz autora predstavili još i dr. Ante Ćorušić, recenzent, koji je bio s dr. Hebrangom i član Ratnog saniteta RH, te novinar i pisac Tihomir Dujmović.

hebrang1

Andrija Hebrang je istaknuo kako je u Domovinskom ratu poginulo više civila nego vojnika i kroz te podatke treba promatrati srpsko-crnogorsku agresiju na našu zemlju. U ratu je poginulo više od 14 tisuća ljudi na hrvatskoj strani a 7263-oje bili su civili, od kojih se još traga za više od 800 nestalih ili još uvijek neidentificiranih. Poginulo je 345-ero djece. Od sveukupno poginulih civila polovica ih je bila starija od 60 godina. Sve su to argumenti, uz rušenje stotina crkava, te 17 bolnica i više od 500 ambulanti, kojima se može dokazivati i dokazati karakter i cilj agresije na našu zemlju kojom se htjelo izbrisati svaki trag naših ljudi, Hrvata i hrvatskih građana na tlu Republike Hrvatske – rekao je Hebrang na predstavljanju svoje knjige u Novom Vinodolskom.

Predstavljanje knjige orgaanizirali su Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Novi Vinodolski.

Skip to content