Novosti


U HRAŠĆU ODRŽAN 4. SUSRET ALENOVIH PRIJATELJA

U Hrašću je u organizaciji Alenovih prijatelja uz domaćinstvo DVD-a Hrašće, održan 4. Susret Alenovih prijatelja. Susret je održan povodom četvrte godišnjice od iznenadne smrti jednog od najaktivnijih, članova DVD-a San Marino – Novi Vinodolski Alena Blaževića.

DVD1

– Kako bi evocirali sjećanja i održali uspomenu na velikog vatrogasca koji nas je svojim dugogodišnjim radom zadužio, a onda iznenada napustio, svake godine sastaju se članovi društava  koje je Alen najradije posjećivao i u kojima je imao najviše prijatelja. Prvi susret održan je u Novom Vinodolskom, drugi u Loparu, treći u Otočcu, a četvrtom su domaćini bili Alenovi veliki prijatelji iz DVD-a Hrašće iz Zagreba. Ovo je jedinstven način obilježavanja za kojeg su se opredijelili Alenovi prijatelji kada su odlučili da susret postane tradicionalan, a da domaćinstvo susreta svake godine preuzme drugo društvo – rekao je Velibor Topolovec, tajnik DVD-a San Marino Novi Vinodolski.

DVD2

Inače, na susretu se je okupilo devedesetak članova iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz  Jasenka,Ogulina, Brinja, Otočca, Hrašća, Lopara i Novog Vinodolskog . Susretu su prisustvovali i članovi obitelji pokojnog Alena: supruga Sonja te sinovi Sandro i Danko.

DVD4

Održan je i turnir u malom nogometu. Iako rezultati na ovom susretu nisu prioritet, potrebno je spomenuti, dodaje Topolovec, da je prvo mjesto osvojila ekipa domaćina DVD-a Hrašće  koja je u finalnom susretu pobijedila ekipu iz Ogulina. U susretu za treće mjesto boljim izvođenjem penala, uspješnija je bila ekipa DVD-a Otočac. Plaketa za Fair – plaj pripala je ekipi DVD-a San Marino – Novi Vinodolski.

DVD3

Po završetku sportskog djela domaćini su svim ekipama i obitelji Blažević uručili prigodne poklone. Pehare najboljima uručili su članovi obitelji Blažević, a susret je zaključen prigodnim riječima Predsjednika DVD-a Hrašće Zlatka Križanića  i tajnika DVD-a San Marino Novi Vinodolski Topolovec Velibora, koji je uz zahvalu, izvijestio prisutne da će domaćin  5. Susreta Alenovih prijatelja 2014. godine biti DVD Brinje.

Skip to content