Novosti


U LJUBLJANI PREDSTAVLJENA RIVIJERA CRIKVENICA – NOVI VINODOLSKI – VINODOL

Turističke zajednice Grada Novog Vindolskog, Grada Crikvenice i Vinodolske općine, u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turistističke zajednice u Sloveniji, predstavile su turističku ponudu  Rivijere Crikvenica – Novi Vinodolski – Vinodol. Ponudu Rivijere, kao jedne od najatraktivnijih i najpoznatijih turističkih desinacija na Kvarneru, prezentirale su direktorice turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić i TZ Vinodolske općine Iris Bruketa te djelatnica TZ Grada Novi Vinodolski Ivona Tatalović.

Prezentaciji su nazočili direktor predstavništva u Sloveniji Goran Blažić, predstavnici slovenskih turističkih agencija, novinari specijaliziranih turističkih časopisa i dnevnog tiska, TV postaja, te radijski novinari.

zeljak117

Na području gradova Crikvenice i Novog Vinodolskog te Vinodolske općine zabilježen je porast turističkih dolazaka i noćenja proteklih godina sa slovenskog tržišta. Pokazatelji porasta turističkog prometa statistički su podaci koji za slovensko tržište u 2013. godini broje 24.987 dolazaka te ostvarena 116.034 noćenja. U zadnjih pet godina prosječno godišnje povećavanje dolazaka i noćenja gostiju iz Slovenije iznosi 11 posto. Porast dolazaka i noćenja posebno je zabilježen u privatnom smještaju, a gosti iz Slovenije po dolascima i noćenjima na ovoj rivijeri zauzimaju visoko 5. mjesto.

zeljak245

U sklopu prezentacije Crikveničko-vinodolske rivijere predstavljena je s relevantnim informacijama o turističkoj ponudi, proizvodima i karakteristikama lokaliteta i područja. Sudionicima prezentacije podijeljeni su promidžbeni materijali i letci. Posebno su se istaknuli novi proizvodi i projekti te sadržaji i programi u predsezonskom periodu. Najveći interes iskazan je za novosti u hotelskom i privatnom smještaju.

zeljak246

Skip to content