Novosti


U Narodnoj čitaonici i knjižnici Novi Vinodolski obilježena Noć knjige

Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski pridružila se i ovogodišnjoj Noći knjige. Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012. godine na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena.

Noć knjige je organizirana kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan više govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga, uz osnovnu nakanu predstavljanja knjiga domaćih i svjetskih autora te druženja uz knjigu i čitanje.

Ovogodišnji šaroliki program započeo je pričaonicom za najmlađe koju je vodila Bojana Bugarin.

Program je nastavljen  pričama autorice Marice Milčec „Svaka je mrvica važna“ na čijem su predstavljanju sudjelovali učenici prvih razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića i djeca iz dječjeg vrtića Fijolica.

 

Nakon zanimljivih priča, u suradnji s knjižnicom OŠ Ivana Mažuranića  održana je rasprava Znanost, književnost u suradnji stvaranja nove slike svijeta koju je vodila Ana Božić Blažević, prof.

U popodnevnim satima održana je još jedna dječja pričaonica te radionica za izradu korica za knjigu budućnosti.

Održano je i predstavljanje knjiga gđe Marije Kukuljan, program je završio opuštanjem uz yogu.

Skip to content