Novosti


U NOVLJANSKOM MUZEJU NA MEĐUNARODNI DAN MUZEJA OTVORENA IZLOŽBA RADOVA LIKOVNE RADIONICE KAMELEONI

DSCN3308

U srijedu, 18. svibnja, na Međunardni dan muzeja, uz stalni postav novljanskog muzeja, otvorena je izložba radova Likovne radionice “Kameleoni”, koja djeluje u sastavu Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski.

20160518 112937

Vrijedne ruke malih umjetnika izradile su zanimljive predmete u keramici – reljef ulaznih portuna, primorske fasade te reljefe mačkica. Osim toga, izloženi su i radovi izrađeni u kombiniranoj tehnici grafika, kolažiranje i oslikavanje temperama – jež te skice temperom za izradu reljefa mačkice u tehnici keramika. Radionica djeluje pod budnim okom profesorice likovne kulture Klaudije Hreljac Ninić i uz potporu Višnje Maričić.

20160518 170922

Gosti na otvorenju bili su iz Čakvske grupe Dječjeg vrtića Fijolica Novi Vinodolski, čiji je to bio drugi javni nastup. Njihovi srčani dječji glasovi i čakavske besede ispunili su prostor muzeja i oživjeli izložene portune i primorske fasade. Grupu vodi Mandalena Sokolić.

Čakavska grupa Dječjeg vrtića Fijolica djeluje od kraja prošle godine, njeguje domaću besedu, poeziju novljanskih čakavskih pjesnika, običaj, pismu i nošnju. Ima 17 stalnih članova, a u početku ih je bilo više, no neki su odustali. Prošli tjedan imali su svoj prvi javni nastup na 10. čakavskim susretima u Kostreni, a na Dan muzeja izveli su tri recitacije i jednu novljansku narodnu pismu – što su nazočni, među kojima su bili najviše roditelji, popratili velikim aplauzom.

20160518 112907

Likovna radionica Kameleoni djeluje od 2000. godine pod motom “Kulturom protiv droge”. U rad su uključena djeca u dobi od sedam do četrnaest godina, koja pohađaju Osnovnu školu Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom.

20160518 171041

Skip to content