Novosti


U NOVOM ODRŽAN TRADICIONALNI SUSRET KUD-OVA “MORE I RAVNICA”

Tradiocionalni susret kulturno – umjetničkih društava “More i ravnica”, što je u Novom Vinodolskom održan deveti put, okupio je pet KUD-ova s oko 170 sudionika. Susret je započeo svečanim mimohodom Korzom hrvatskih branitelja nakon čega su se KUD-ovi predstavili publici pred punim gledalištem na Trgu Vinodolskog zakona.

sus1

Ove godine nastupili su najprije novljanski KUD “Ilija Dorčić” koji je bio domaćin smotre, a predsjednica Đurđica Krišković, svima je zaželjela dobrodošlicu, zatim su nastupili KUD “Petar Zrinski” iz Vrbovca, KUD “Vjekoslav Klaić” iz Garčina, KUD “Sv. Ivan Glavosjek” iz Raštana Donjih, KUD “Mihovljan” iz Mihovljana koji su pokazali svoje prekrasne nošnje i plesove.

Susret je uspješno prošao, svi KUD-ovi su izveli planirani program, sklopljena su nova prijateljstva, a nakon nastupa druženje je nastavljeno u Domu kulture. KUD “Ilija Dorčić” zahvaljuje svim pokroviteljima i sponzorima na pomoći – kazala je Đurđica Krišković.

sus4

Organizatori Susreta i ove godine su bili KUD “Ilija Dorčić” Novi Vinodolski i Centar za kulturu Novi Vinodolski, a pokrovitelji Grad Novi Vinodolski, Primorsko – goranska županija i Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski.

 

 

Skip to content