Novosti


U NOVOM VINODOLSKOM ODRŽAN 30. SUSRET HRVATSKIH PUHAČKIH ORKESTARA

P6112167

U Novom Vinodolskom održan je proteklog vikenda 30. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, koji se već tradicionalno održava u Novom, na kojemu je nastupilo 800 glazbenika iz 18 orkestara iz čitave Hrvatske. Susret puhačkih orkestara održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije. 

Susret je počeo u subotu poslije podne svečanim mimohodom svih glazbenika Korzom hrvatskih branitelja i zajedničkim muziciranjem na Trgu Ivana Mažuranića.

P6112163

Svečano otvorenje 30. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara održano je u Domu kulture, a počelo je izvedbom hrvatske himne Lijepa naša domovino u obradi Tončija Čičerića, koji je dirigirao izvedbom članova Gradske glazbe “Zvonimir ” iz Solina. Sve sudionike pozdravio je novljanski gradonačelnik Velimir Piškulić, zaželjevši svima ugodan boravak u Novom Vinodolskom i uspješne nastupe.

Sudionici Susreta stekli su pravo nastupa primjerenom selekcijom, a selektori su bili Robert Homen, Vanja Lisak, Marko Poklepović, Miro Saje, Šime Vulelija i Hari Zlodre, a njihove nastupe ocjenjivalo je stručno povejrenstvo u sastavu Filip Pavišić, Ivan Josip Skender i Marin Zokić.

Promenadnim koncertima sudionici Susreta predstavili su se u Novom Vinodolskom i u Crikvenici.

Skip to content