Novosti


U NOVOM VINODOLSKOM ODRŽAN 8. SUSRET KUD-OVA “MORE I RAVNICA”

moreir4

U Novom Vinodolskom održan je u subotu, 3. svibnja, 8. Susret KUD-ova “More i ravnica”, koji je počeo svečanim mimohodom Korzom hrvatskih branitelja, a nastavljen u Domu kulture. Nastupili su HKUD “Perušić” iz Perušića, KUD “Sloga” iz Sikirevaca, Kumpanija “Kosirići” iz Tinjana, Ženska pjavačka skupina “Vranovke” iz Vranovaca – Bukovlje i domaćin KUD “Ilija Dorčić”.

moreir1

Sve sudionike i nazočne Novljane te goste koji su u Novom provodili prvosvibanjske praznike, u dobro posjećenom Domu kulture, pozdravila Đurđica Krišković, predsjednica KUD-a “Ilija Dorčić”. Program je vodila Mandalena Sokolić, članica novljanskog KUD-a.

moreir7

Svi KUD-ovi su pokazali svu ljepotu folklora koji se njeguje u njihovom kraju, a publika je svaki nastup nagrađivala srdačnim pljeskom.

Najprije su nastupili domaćini – KUD “Ilija Dorčić”, a potom KUD “Sloga” iz Sikirevaca, Kumpanija “Kosirići” iz Tinjana,  zatim Ženska pjevačka skupina “Vranovke” iz Vranovaca – Bukovlje i KUD “Perušić iz Perušića.

moreir6

Nastupilo je oko 150 sudionika Susreta “More i ravnica”, koji svake godine u Novi VInodolski dovodi nove kUD-ove kako bi pokazali bogatstvo svoje kulturne tradicije i baštine. A to bogastvo, koje je prikazano ove godine vidjet će i Amerikanci, čija je jedna TV ekipa snimala cijeli program. Foto:N: Antić.

moreir5

 

Skip to content