Novosti


U NOVOM VINODOLSKOM ODRŽAN 9. MEMORIJAL JASMINA FILIPOVIĆA

memorijal1

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva San Marino Novi Vinodolski, uz pokroviteljstvo Grada Novi Vinodolski i potporu generalnog sponzora RAM Rijeka, u Novom Vinodolskom je održan 9. Memorijal  Jasmina Filipovića. Filipovića.

memorijal2

Na memorijalu je sudjelovalo 40 ekipe iz osam županija. Ugodan ambijent pod reflektorima u centru Grada, nazočnost brojnih domaćih i stranih turista, dalo je posebnu draž ovom natjecanju. Iako je osnovni cilj memorijala okupljanje i druženje povodom obilježavanja godišnjice prerane smrti uzornog člana vatrogasne obitelji Jasmina Filipovića, ekipe su pokazale zavidnu spremnost i postigle dobre rezultate – naveo je Velibor Topolovec, tajnik DVD -a San Marino.

memorijal4

Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji ostvarila je treću godinu zaredom ekipa DVD-a Zaprešić, drugo mjesto DVD Mladost Kaštel Sućurac, a treće mjesto podijelile su ekipe DVD-a Sušak i ekipa domaćina DVD-a San Marino Novi Vinodolski postigavši jednak rezultat što se rijetko događa na vatrogasnim natjecanjima.

U elitnoj muškoj kategoriji  pobijedila je ekipa DVD-a Vrbovec Samoborski ispred DVD-a Šumećani i DVD-a Zaprešić. Drugu godinu zaredom domaća muška ekipa ostaje na korak do postolja za svega nekoliko desetinki.

 

Topolovec je istaknuo da je ženska ekipa Zaprešića postigla i najbolje vrijeme memorijala u obje konkurencije, a kako i ne bi kad je riječ o djevojkama koje su državne prvakinje i treće na upravo održanoj Vatrogasnoj olimpijadi u Francuskoj.
Nakon završetka natjecanja predsjednik DVD-a San Marino Novi Vinodolski Želimir Butorac uručio je zahvalnice svim ekipama, sucima i sponzorima.

bakljada1

Medalje pehare i nagrade najboljima uručili su  dogradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, predstavnik sponzora RAM Rijeka Rajko Vukelić i otac pokojnog Jasmina Filipovića, Ivica Filipović koji je ujedno i počasni predsjednik Organizacionog odbora memorijala. Prisutnima se s nekoliko riječi obratio Županijski zapovjednik Mladen Šćulac, a ispred Grada Novog Vinodolskog, DVD-a San Marino Novi Vinodolski i obitelji Filipović prisutne je pozdravio, zahvalio se na dolasku i uputio poziv za 10. Memorijal 2014. godine, tajnik DVD-a San Marino Novi Vinodolski Velibor Topolovec. Službeni dio završio je bakljadom u čast pobjednika, a druženje uz grupu Cresendo iz Senja  je potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Skip to content