Novosti


U NOVOM VINODOLSKOM ODRŽAN SASTANAK ŽUPANA ZLATKA KOMADINE S GRADONAČELNICIMA NOVOG VINODOLSKOG, CRIKVENICE I NAČELNIKOM VINODOLSKE OPĆINE

zup1

U Gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog održan je sastanak primorsko – goranskog župana Zlatka Koamdine s gradonačelnicima Novog Vinodolskog Olegom Butkovićem, Crikvenice Damirom Rukavinom i Vinodolske općine Ivicom Crnićem. Tom prigodom raspravljalo se o unapređenju suradnje i usklađivanju programa Primorsko – goranske županije s gradovima i općinom s crikveničko – vinodolskog područja. Na skupu su bili i svi županijski pročelnici, predsjednik Gradskog vijeće Novog Vinodolskog Neven Pavelić, direktori komunalnih poduzeća i turističke zajednice, Poduzetničkog centra Vinodol, LAG-a Vinodol te pročelnici i voditelji odjela Gradske uprave Novog Vinodolskog, Crikvenice i Vinodolske općine.

sast.zup.1

Nakon sastanka, zatvorenog za novinare, izjave su dali gradonačelnici Oleg Butković, Damir Rukavina i načelnik Ivica Crnić te na kraju i primorsko – goranski župan Zlatko Komadina.

Oleg Butković ocijenio je sastanak uspješnim, na kojemu se razgovaralo o najvažnijim projektima  u Gradu – izgradnji dviju marina, novog hotela te posebno niza infrastrukturnih projekata, u čijem sufinanciranju uz Grad sudjeluju i Primorsko – goranska županija te sredstva iz europskih izvora. Istaknuo je dobru suradnju Grada Novog Vinodolskog s Primorsko – goranskom županijom te Gradom Crikvenica, Vinodolskom općinom koji uspješno surađuju na realizaciji niza zajedničkih projekata u čemu sudjeluju Poduzetnički centar Vinodol i LAG Vinodol.

Damir Rukavina je istaknuo također dobru suradnju s PGŽ i gradom Novim Vinodolskim i Vinodolskom općinom. Ovo je treći susret na kojemu se razgovaralo o određenim problemima, posebno o pomorskom dobru i projektima koje Grad Crikvenica realizira. Ovakvi kontakti su bitni za rješavanje problema koje imaju jedinice lokalne samouprave – naglasio je crikevenički gradoančelnik.

P4280015

Načelnik Vinodolske općine Ivica Crnić također je potvrdio dobru suradnju sa Primorsko – goranskom županijom, posebno naglasivši realizaciju projekata vezanih za kulturnu i sakralnu baštinu i županijsku cestu kroz Vinodol te projektnu dokumentaciju za kandidiranje projekata iz europskih sredstava.

zup2

Primorsko – goranska županija ima tisuću kilometara županijskih i lokalnih cesta, tisuću kilometara obale, od toga 400 kilometara utvrđenih granica pomorskog dobra. Godišnje se na održavanje infrastrukture izdvoji oko pedeset milijunaa kuna – kazao je župan Komadina. – Razgovarali smo o prolematici pomorskog dobra u Crikvenici i Novom Vinodolskom, marinama u Novom Vinodolskom, županijskoj koncesiji za plažu u Crikvenici, o pomorskom dobru Dramalj – Kačjak, ulazu u Poduzetničku zonu u Novom Vinodolskom, problematici zapuštenog objekta u Jadranovu, turističkim ambulantama i drugim projektima. Ovakvi susreti su korisni, čelnici lokalnih jednica postavljaju otvorena pitanja i projekte, nakon čega se očituju županijski pročelnici, čijim su radom zadovoljni čelnici gradova i općine – kratko je izjavio župan Zlatko Komadina.

Nakon sastanka si zajedno uputili su se u razgledavanje buduće marine Muroskva i gradske marine te u Pavlomir.

 

Skip to content